Analýza pátečních tréninků: schyluje se k souboji mezi Mercedesem a Ferrari

2019. 09. 07. 07:56    
Čas čtení: < 1 minuta
F1

7. 9. 2019 – Oproti Belgii, kde Ferrari mělo dominovat v kvalifikaci, a naopak výrazně ztrácet vůči Mercedesu v závodě, je na Monze situace o poznání vyrovnanější.

Alespoň to naznačují analýzy z pátečních jízd. Přestože odhady nemusí být stoprocentní s ohledem na proměnlivé počasí (jak je vidět v tabulce, McLaren, který měl i technické potíže, nestihl například kvalifikační simulace), vypadá to, že Ferrari by si opět mělo podržet status nejrychlejší týmu během soboty. V neděli by pak měl nejvíce excelovat Mercedes. Ovšem náskok nejlepšího týmu v kvalifikaci i závodě činí shodně pouze 0,1 sekundy na kolo!

A tak se zdá, že by nás mohla čekat opět dramatická Grand Prix bitva, do které by navíc mohlo promluvit i počasí. Hlavně na neděli jsou totiž pro okolí Monzy hlášeny časté dešťové přeháňky.

Ve zbytku roštu vidíme klasický obrázek. Třetím nejrychlejším týmem je Red Bull, následuje tradičně natěsnaný střed pole zakončený Williamsem. To nejpodstatnější se ale během víkendu zřejmě bude odehrávat na čele…

ANALÝZA KVALIFIKAČNÍ RYCHLOSTI

ANALÝZA ZÁVODNÍ RYCHLOSTI

autor: gpf1.cz