Falcao jde na věc

2019. 09. 12. 15:19    
Čas čtení: 2 minuta

12. 9. 2019 – V páteční předehrávce turecké Superligy by si měl svůj debut v celku Galatasary odbýt Radamel Falcao. Úřadující šampión jde na Kasımpaşu, a podle dostupných informací by na hrotu Lvů neměl „El Tigre“ chybět.

Galatasaray udělal v létě všechno proto, aby mohl na konci sezóny znovu zvednout nad hlavu mistrovský titul. Těsně před uzávěrkou přestupů zkraje září přišli do týmu ještě záložník Mario Lemina ze Southamptonu a útočníci Florin Andone z Brightonu a Radamel Falcao z Monaco. Celkem tak Galatasary přivedl hned 11 nových fotbalistů.

Je to ale právě kolumbijský rekordman v počtu reprezentačních gólů, který byl fanoušky přivítán s největší radostí. I s největším očekáváním.

Už na letišti čekalo asi 25 tisíc fanoušků, kteří budou doufat, že 33letému Falcaovi ještě zůstalo v nádrži dost benzínu na to, aby po Monaku okouzlil i Istanbul.

Před 3 lety si v Monaku mnozí nebyli jisti, zda má dvojnásobný vítěz Evropské ligy ještě co nabídnout. Měl totiž za sebou neúspěšná hostování v Chelsea a Manchesteru United, kde se kvůli zdravotním problémům i konkurenci moc neprosadil.

Ale sezóna 16/17 vyšla jemu i celému týmu fantasticky. Byl z toho titul ve francouzské lize a semifinále Ligy mistrů. Falcao dal v lize 21 branek ve 29 zápasech a ukázal, že na odpis ještě ani náhodou není. Celkem nastřílel za Monako i přes mnohé zdravotní problémy úctyhodných 83 gólů v 139 soutěžních zápasech.

A podle všeho to bude právě tělesná schránka Kolumbijce, který v Galatasaray podepsal smlouvu na 3 roky, která rozhodne z velké míry o tom, zda bude jeho turecké angažmá úspěšné. Od příchodu do Monaka v roce 2013 zmeškal do svého letošního odchodu během 6 let celkem 77 zápasů. A zranění, tentokrát problémy s kotníkem, ho potkaly i na začátku téhle sezóny. I proto kvůli nim v Monaku letos neodehrál jeden jediný zápas.

Teď je ale fit a je připraven odehrát své první soutěžní utkání v sezóně. A také získat u fanoušků první plusové body na hřišti.

redakce/as/