Slovenská Tipsport Liga míří na televizní stanice Sport1 a Sport2

2019. 09. 16. 09:04    
Čas čtení: 3 minuta

16.9. 2019Nová sezóna hokejové Tipsport Ligy odstartovala a díky exkluzivním přenosům na stanicích Sport1 a Sport2 ji budou sportovní fanoušci na Slovensku a v Česku opět o krok blíže. Aktuální ročník slovenské nejvyšší soutěže slibuje nadstandardní podívanou, silné příběhy, emoce a samozřejmě špičkový hokej. Návrat Slovanu Bratislava, obhajoba Banské Bystrice, změny v systému, třináct účastníků či výrazné posily. To jsou jen některé z hlavních motivů nového soutěžního ročníku hokejové Tipsport Ligy 2019/2020.

Nová sezóna má veškeré atributy bavit fanoušky nejen na Slovensku. Její kvalita stoupá a diváci stanic Sport1 a Sport2 se mohou těšit na exkluzivní přenosy z každého kola. První zápas odvysílá stanice Sport1 17. záříod 18:30, kdy se na ledě Slovanu Bratislava představí hokejisté Nových Zámků, následovat bude 20. září v 17:30 šlágr kola mezi Banskou Bytricou a Košicemi, rovněž na stanici Sport1.

Jedním z nejvýraznějších lákadel nové sezóny je bezesporu návrat Slovanu Bratislava. Ten ukončil svou sedmiletou cestu Kontinentální hokejovou ligou a začlenil se opět do rodiny klubů hrajících nejvyšší soutěž na Slovensku. Do ligy se tak vrací tradiční značka, milovaná i nenáviděná organizace s více než staletou historií, která vždy dokázala budit emoce.

„Návrat Slovanu je pro Tipsport Ligu nesmírně důležitý a zobrazí se jak ve zvýšené kvalitě soutěže, tak i v návštěvnosti. Na zápasech Slovanu můžeme očekávat plné tribuny a bouřlivou kulisu, a i pro samotné soupeře bude konfrontace s tradičním klubem velmi zajímavá. Každý se bude chtít na Slovan vytáhnout.“ říká zkušený hokejový komentátor Sport1 a Sport2 Ondřej Voršilka.

Nová sezóna s sebou přináší i řadu změn. Po osmnácti letech ligu opustil tradiční účastník ze Žiliny  a součástí ligy nově nebude ani Slovenská reprezentační dvacítka. Nováčkem je pak tým HK Dukla Ingema Michalovce, který může být příjemným oživením soutěže. Po zvládnuté baráži a kvalitním posílením kádru, který nyní disponuje třemi Finy, Kanaďanem či mistrem světa z roku 2008 Dmitrijem Vorobjovem, bude mít zkušený trenér Miroslav Chudý jednoznačně za cíl postup do Kaufland play-off.

Titul stejně jako v minulé sezoně obhajují hokejisté Banské Bystrice a motivace beranů je obrovská. Ještě nikdy se nepodařilo žádnému týmu v nejvyšší soutěži vyhrát čtyři tituly po sobě. Po třech triumfech Košic mezi léty 2009-2011 se nyní ujal nadvlády tým HC’05 a může v ní pokračovat i přes výraznou obměnu kádru. Proti budou mimo jiné Košice, které získaly titul naposledy v sezóně 2014/2015 a během posledních třech ročníků ani jednou neprošly přes čtvrtfinále. Nyní to chtějí změnit pod vedením nového trenéra z Německa Petra Dreiseitla. Po tvrdé přípravě hlásí Košice jen ty nejvyšší ambice a fanoušci se mohou opět těšit na tradiční rivalitu se Slovanem Bratislava. To vše budou mít diváci stanic Sport1 a Sport2 na dosah ruky díky exkluzivním přímým přenosům z každého kola sezóny 2019/2020.

„V uplynulé sezóně jsme během základní části Tipsport Ligy pravidelně vysílali jen jeden televizní zápas v průběhu týdne. Pro všechny televizní diváky je dobrou zprávou, že počet přímých přenosů se výrazně znásobí. Nejlepší slovenský hokej si fanoušci vychutnají ještě ve větším objemu s tím, že RTVS má právo prvního výběru, který převážně využije tradičně v neděli a během play off. Na Sport 1 a Sport 2 mohou fanoušci sledovat až o dva vybrané ligové zápasy v týdnu víc, a to i v polovině týdne, vždy v pátek a výjimečně i v neděli,“ konstatuje Richard Lintner, ředitel společnosti Pro-Hokej.

Kromě bohatého hokejového menu v podobě slovenské Tipsport ligy, KHL, SHL a CHL televizní program stanic Sport1 a Sport2 nabízí také přenosy z dalších atraktivních sportovních událostí a vrcholných soutěží jako jsou Formule1, portugalská nejvyšší fotbalová soutěž Liga NOS, turecká  Süper Lig, NFL, tenisové turnaje okruhu ATP250, házenkářská Liga mistrů či vybrané elitní boxerské galavečery.

                                                                                                                                     autor: /TZ/