Verstappen je se svým výkonem v trénincích spokojený, Albon si na Singapur teprve zvyká

2019. 09. 20. 16:45    
Čas čtení: < 1 minuta
F1

20. 9. 2019 – Max Verstappen byl s dnešním výkonem a spolehlivostí monopostu Red Bull spokojený. Alexander Albon přiznal, že jeho premiéra v Singapuru bude hodně náročná, protože městský okruh je podle jeho slov hodně specifický.

Max Verstappen dokázal v prvním volném tréninku zvítězit. V tom druhém ho dokázal porazit pouze aktuální lídr šampionátu Lewis Hamilton. Nizozemec si proto první den v Singapuru nemohl vynachválit. „Měli jsme dobrý den. Spolu s týmem jsme zkoušeli nějaké nové prvky a vypadá to, že pracují skvěle. Ve svých rychlých kolech jsem měl trochu provoz na trati, ale celkově jsem spokojený. Myslím si, že tento víkend budeme opravdu konkurenceschopní. Lewis nám všem ale opět ukázal, že je hodně rychlý,“ hodnotí páteční tréninky Max Verstappen.

Naopak Alexander Albon zaostal za svým týmovým kolegou Maxem Verstappenem téměř o vteřinu a sám Thajec předpokládá, že jeho premiéra v Singapuru bude hodně náročná. „V autě jsem se dnes cítil celkem dobře. Musím si ale zvyknout na tento okruh, není to tady vůbec jednoduché. S týmem musíme na autě přes noc ještě hodně zapracovat,“ říká pilot Red Bullu.

Thajec ve druhém volném tréninku narazil v zatáčce číslo deset do bariéry a zničil si přední přítlačné křídlo. Podle Albona za tuto chybu může vybržděná ploška z předcházející kola. „Kolo předtím jsem zablokoval při brždění do zatáčky pneumatiku. V následujícím měřeném kole jsem se snažil ještě víc přitlačit na pilu, ale bohužel jsem opět pneumatiku probrzdil na stejném místě a nešlo již kolizi zabránit,“ vysvětluje situaci z první části druhého tréninku Albon.

autor: gpf1.cz