Shrnutí třetího týdne NFL

2019. 09. 24. 19:45    
Čas čtení: 3 minuta
NFL

24.9.2019 – Po třetím odehraném týdnu v NFL máme stále sedm týmů, které ještě neokusily hořkost porážky. Pomalu se nám také začínají oddělovat týmy, které vypadají, že budou bojovat o playoff, a naopak některé celky už pomalu začínají vyhlížet draft 2020.

Jedno z nejočekávanějších utkání mohli sledovat fanoušci v Kasnasu, kam v souboji neporažených týmů přijeli hráči Baltiomru Ravens. Byl to také souboj dvou QB, kteří v prvních dvou týdnech naházeli 7 TD přihrávek a nezaznamenali ani jeden INT, čímž byli na prvním místě v celé NFL. Vzestup Lamara Jacksona na pozici QB byl lehce přičítán lehkému rozpisu, který Ravens měli v úvodních kolech, a tento mladík chtěl všem ukázat, že to je jeho hráčský vzestup, a ne jednoduchý rozpis, který držel Ravens bez prohry. Ravens začali velmi dobře a v první čtvrtině skórovali TD, který se ale rozhodli potvrzovat za dva bez úspěchu a dokázali i zastavovat útok Chiefs vedený Mahomesem. Jenže Kansasu skvěle vychází druhé čtvrtiny. V minulém týdnu proti Raiders skórovali 28 bodů, tento zápas proti Ravens přidali na konto dalších 23. Třetí čtvrtka byla znovu ve vyrovnaném duchu, až v poslední čtvrtině Ravens začali trochu dotahovat skóre. I díky nesrozumitelným pokusům potvrzovat za dva body, nakonec Chiefs uhájili vítězství a zůstávají bez porážky. Lamar Jackson neměl úplně povedený zápas, když nenacházel své spoluhráče tak přesně jako v předchozích zápasech a tento duel skončil s bilancí kompletních přihrávek pouze u 50 %. Ravens tak v prvním těžším zápase letošní sezóny hráli proti Chiefs druhé housle a ti si tak zaslouženě došli pro vítězství. RAVENS 28, CHIEFS 33.

New York Giants se po druhém hracím týdnu rozhodli ke změně, která se spíše čekala až v pozdější části sezóny. Dlouholetý starter na pozici QB Eli Manning byl poslán na lavičku a od třetího týdne ho měl nahradit Daniel Jones, kterého si Giants vybrali v prvním kole letošního draftu. A změna to byla rozhodně ku prospěchu. Giants sice první polovinu prohráli, ale Daniel Jones ve druhé půlce zavelel k obratu. Hned jeho první pass druhé poloviny skončil v endzóně, když se po dlouhém běhu po zachycení prosadil Engram a obrat mohl začít. Ve druhém poločase byl jasně lepší tým z New Yorku a díky dalším dvěma touchdownům se dotáhli na Buccaneerss. Necelou minutu a půl před koncem rozehrávali Giants 4. down těsně před endzónou Tampy a Jones ukázal chladnou hlavu a rychlé nohy, poté co se mu otevřel prostor ve středu lajny si sám doběhl pro TD a otočil tak skóre utkání na stranu Giants. Buccaneerss ale rozhodně ještě neskončili a dvacet vteřin před koncem našel Winston v redzone Evanse, který posunul Tampu na pozici, kde se mohli pokusit o vítězný field goal. Z 34y ale s vypršením časového limitu selhal kicker Gay a Daniel Jones si ve svém prvním startu připsal i první vítězství. GIANTS 32, BUCCANEERSS 31.

Novinky, zajímavosti a zranění:

Říká se, že tým je tak silný jako jeho backup QB. O tom se mohou přesvědčit i fanoušci v New Orleans, kterým se zranil Drew Brees a oni musí spoléhat na náhradníka Teddyho Bridgewatera. Ten však proti dobrému týmu Seahawks zahrál skvěle a Saints si tak připsali vítězství i bez své největší ofenzivní hvězdy.

CB Jaguars Jalen Ramsey okolo kterého se vyrojily informace, že by měl být vyměněn, nakonec zasáhnl do čtvrtečního utkání proti Titans a zatím zůstává v Jacksonvillu. Ramsey údajně tento týden nebude trénovat kvůli nemoci a stále chce být poslán pryč, nicméně Jaguars se nechtějí zbavovat svého nejlepšího hráče. Uvidíme, jak tedy bude pokračovat další velký příběh NFL.

Giants sice začali svou novou éru pod Jonesem vítězně, ale na jedné frontě přeci jen prohráli. Zranila se jim největší hvězda RB Barkley, který si v zápase s Bucks podvrtnul kotník a bude Giants chybět několik týdnů.

DB Atlanty Falcons Keanu Neal si v zápase s Colts přetrhl achilovku a bude svému týmu chybět do konce sezóny.

Další zápasy:

Titans – Jaguars 7:20, Bengals – Bills 17:21, Dolphins – Cowboys 6:31, Broncos – Packers 16:27, Falcons – Colts 24:27, Raiders – Vikings 14:34, Jets – Patriots 14:30, Lions – Eagles 27:24, Panthers – Cardinals 38:20, Giants – Buccaneerss 32:31, Texans – Chargers 27:20, Saints – Seahawks 33:27, Steelers – 49ers 20:24, Rams – Browns 20:13, Bears – Redskins 31:15

Jan Štiegler