Nežiju ve snu o tom, že můj náskok na Ferrari nemůže zmizet, říká Hamilton

2019. 09. 25. 08:36    
Čas čtení: < 1 minuta
F1

25. 9. 2019 – Lídr pořadí nabádá Mercedes, aby více zabral. Bojí se totiž, že by ho jezdci Ferrari mohli do konce roku předstihnout.

Do konce sezony zbývá šest závodů, k dispozici je tedy ještě 156 bodů, počítáme-li i body za nejrychlejší kolo. Hamilton aktuálně vede s náskokem 96 bodů na nejbližšího z jezdců Ferrari, kterým je Charles Leclerc.

„Náš náskok má hodnotu čtyř vítězství. Nemůžeme si dovolit být tak hloupí, že bychom takovou výhodu promarnili,“ má jasno šéf Mercedesu Toto Wolff. O něco vážněji pak situaci komentuje Lewis Hamilton. „Musíme odvádět lepší práci. Na začátku roku jsme si vedli fakt skvěle. Ale nežiju ve snu o tom, že můj náskok v šampionátu nemůže do konce roku zmizet. Musíme si vyhrnout rukávky a začít, sakra, makat!“

Faktem je, že Ferrari v Singapuru, tedy na trati, kde se mu papírově dařit nemělo, překvapilo. Zdá se, že Scuderia alespoň částečně vyřešila své potíže s nízkým přítlakem. Navíc od domácí a nepovedené Grand Prix Německa to opravdu vypadá, jako by na Mercedes trochu padla deka. Pokud by se šampionát počítal právě od této Grand Prix, tedy pět závodů nazpět, vedl by Leclerc s 80 body před Hamiltonem (74) a Vettelem (72).

autor: gpf1.cz