Shrnutí čtvrtého týdne NFL

2019. 10. 01. 10:58    
Čas čtení: 3 minuta
NFL

1.10.2019 – Čtvrtý týden je v NFL minulostí a to znamená, že se sezóna dostala do své první čtvrtiny. Pouze tři týmy zůstávají stále bez prohry, a to krásně vystihuje, jak je NFL v letošním roce vyrovnaná. Pojďme se podívat, jak si který tým stojí v pořadí nejslavnější ligy amerického fotbalu po čtvrtém týdnu.

AFC EAST

1.Patriots 4-0

2.Bills 3-1

3.Jets 0-3

4.Dolphins 0-4

Divizi AFC East zatím podle předpokladu vévodí Patriots, kteří jako obhájci trofeje vlétli to sezóny jako uragán. Skvělá obrana a Tom Brady, který vypadá, že má smlouvu s časem ještě minimálně na rok. Na paty jim však šlapou Bills, kteří tento týden v přímém měření sil potrápili tým z New Englandu. Nebýt zranění QB Allena, vše mohlo skončit překvapením ve prospěch Buffala. Na posledním místě se krčí Jets, kteří čekají na návrat QB Darnolda po mononukleóze a Dolphins, kteří čekají na konec sezóny, protože jejich výkony jako by do NFL ani nepatřily.

AFC NORTH

1.Browns 2-2

2.Ravens 2-2

3.Steelers 1-3

4.Bengals 0-4

Velký hype okolo vstupu Browns do letošní sezóny po úvodních nevýrazných výkonech opadl a začalo se spekulovat, zdali to nejsou ti staří známí Browns, pouze v novém kabátě. V tomto týdnu však přišla výhra nad rivaly z Baltimoru a zdá se, že loď Clevelandu jede už tím správným směrem. Ravens měli naopak opačnou cestu. Skvělý začátek proti slabším týmům, ale poslední dvě utkání prohry proti silnějším Chiefs a Browns. Lamar Jackson bude muset ukázat, že umí i proti silnějším obranám. Steelers a Bengals jsou v herní krizi a sezóna 2019 pro ně bude zřejmě velmi dlouhá.

 AFC SOUTH

1.Texans 2-2

2.Colts 2-2

3.Jaguars 2-2

4.Titans 2-2

Po odchodu Lucka do důchodu se zdálo, že tato divize bude jasně v režii Houston Texans. Navíc přišlo zranění QB Folese z Jaguars a Texans měli volnou cestu k prvnímu místu. Jenže AFC South ovládla Minshew mánie a zatím se jedná o nejvyrovnanější divizi v celé NFL. Platí zde jedno pravidlo pro všechny týmy a to, že každý dokáže porazit těžkého soupeře a v dalším týdnu prohrát s úplným outsiderem. Kdo první najde konzistenci ve své hře, ten ovládne tuto divizi.

AFC WEST

1.Chiefs 4-0

2.Raiders 2-2

3.Chargers 2-2

4.Broncos 0-4

Zatím jednoznačná jízda Chiefs, kteří spoléhají na Patricka Mahomese, který hraje ve své MVP formě z minulého roku. Chargers trápí zápasy, kde jsou favority a Raiders se zatím nemohou rozhodnout, zdali budou týmem, který bude bojovat o playoff nebo ne. Broncos v letošním roce ještě nevyhráli, ale výkony z jejich strany nejsou tak špatné, jen jim chybí více štěstí a umu ve vyrovnaných zápasech.

NFC EAST

1.Cowboys 3-1

2.Eagles 2-2

3.Giants 2-2

4.Redskins 0-4

Cowboys začali sezónu skvěle a připsali si tři výhry v řadě. V tomto týdnu však narazili na Saints, kteří je dokázali porazit i bez QB Breese, který je zraněný. Cowboys tak v prvním měření sil se silnějším týmem nedokázali urvat důležité vítězství. Eagles prohráli dvě těsné utkání a znovu mají početnou marodku, ale v zápase s Packers dali jasně najevo, že mají kvalitní tým a musí se s nimi počítat. U Giants a Redskins už začala éra nových mladých QBs, kdy Jones a Haskins převzali otěže svých týmů.

NFC NORTH

1.Packers 3-1

2.Bears 3-1

3.Lions 2-1-1

4.Vikings 2-2

Jedna z nejvyrovnanějších divizí v celé NFL, kde všechny čtyři týmy hrají velmi dobrý fotbal. Packers konečně po dlouhých letech našli dobrou obranu. Bears dokázali porazit Vikings i bez zraněného Trubiskyho a jejich obrana patří k tomu nejlepšímu v celé lize. Lions jsou zatím největším překvapením a hrají jako tým bojující o playoff. No a Vikings, kteří mají skvělý tým, ale potřebují vyhrávat zápasy proti silným soupeřům. To je věc, která QB Cousinsovi nejde a to zatím tento tým z Minnesoty velmi brzdí.

NFC SOUTH

1.Saints 3-1

2.Buccaneers 2-2

3.Panthers 2-2

4.Falcons 1-3

Saints hrají bez zraněného Drew Breese, ale zatím bez jeho přesných přihrávek dokázali vždy zvítězit. Teddy Bridgewater jasně ukazuje, že patří mezi nejlepší backup QB v celé NFL a Saints mají skvěle postavený tým. Bucs dokáží potrápit jakéhokoliv soupeře, ale bohužel i zcela vyhořet proti papírově slabšímu týmu. Panthers jsou bez Newtona, ale McCaffrey zatím táhne tým z Caroliny na svým zádech a ti dokáží vyhrávat. Falcons jsou asi největším zklamáním, kde QB Ryan nedokáže využít skvělou skupinu WR v čele s Juliem Jonsem, Sanu a Ridleyem a Atlanta se tak krčí na posledním místě v divizi.

NFC WEST

1.49ers 3-0

2.Seahawks 3-1

3.Rams 3-1

4.Cardinals 0-3-1

Výsledkově jedna z nejlepších divizí v celé lize. 49ers ještě nenašli přemožitele, ale těžší utkání je teprve čekají. Seahawks jsou velmi silným týmem, ale obrana je občas nechá ve velké díře, kterou nedokáže zacelit ani svým heroickým výkonem Russell Wilson, který hraje na úrovni MVP ligy. Rams prohráli poprvé až v tomto týdnu, kdy si nechala obrana nasázet 55 bodů a ani 40 bodů ze strany útoku na vítězství nestačilo. Cardinals jsou pod jedničkou draftu Kylerem Murraym zatím bez výhry, ale výkony mladého QB dávají příslib do budoucna.

                                                                                                                                    Jan Štiegler