Po měsíci je hokejová Liga mistrů opět na scéně

2019. 10. 08. 10:44    
Čas čtení: 2 minuta

8.10. 2019 – Skupinová fáze hokejové CHL se blíží ke svému závěru a čtveřice českých a jeden slovenský tým mají šanci poprat se o poslední body. Na stanicích Sport1 a Sport2 budeme pochopitelně u toho. 

Nejklidnější spaní mají v tuto chvíli hokejisté Plzně, kteří si, podobně jako v minulé sezoně, dokázali zajistit postup s předstihem. Dvojutkání se švýcarským Zugem tak mohou pojmout jako ideální test před play-off, prověření sil v probíhajícím ročníku extraligy a v neposlední řadě jako ideální možnost potkat se na ledě s bývalým indiánem Janem Kovářem.

Ostatní celky už tak poklidně spát nemohou. Slovenský mistr z Banské Bystrice si to rozdá se švýcarskou Ambri-Piottou pouze o teoretickou naději, navíc musí doufat, že ze druhé dvojice Farjestad nezíská ani bod.

Oceláři z Třince po špatném startu do sezóny zabrali a jsou momentálně druzí ve skupině D. Jistého nic nemají, ale dokáží-li na svém ledě v prvním utkání švýcarský tým Lausanne porazit, učiní významný krok směrem k nadstavbě.

Hradecký Mountfield se nachází na třetím nepostupovém místě ve skupině H. Situace je ale „hratelná“, neboť Mountfield čeká dvojutkání s papírově slabším Grazem a zároveň se dá předpokládat, že obhájce titulu Frolunda obere o body překvapivého lídra z Cardiffu.

Nejtěžší situaci musí řešit Bílí Tygři z Liberce. Ti ztrácí na druhé postupové místo čtyři body. I tak existuje šance. Liberec se v obou posledních zápasech utká právě s druhým Augsburgem a ve hře je rovných šest bodů.

Sledujte přenosy z CHL na Sport1 a Sport2

8.10. 19:30 Banská Bystrica – Ambri-Piotta Sport1

8.10. 19:30 Augsburger Panther – Bílí Tygři Liberec Sport2

8.10. 22:00 Graz99ers – Mountfield HK Sport2

8.10. 22:15 Belfast Giants – Lulea Sport1

9.10. 16:45 HC Oceláři Třinec – Lausanne HC Sport1

9.10. 19:45 EV Zug – HC Škoda Plzeň Sport1

9.10. 22:15 Lahti Pelicans – Yunost Minsk Sport1

                                                                                                                                       redakce/onv/