Shrnutí osmého týdne NFL

2019. 10. 29. 22:56    
Čas čtení: 3 minuta
NFL

29.10.2019 – NFL se dostala za svůj osmý hrací týden, a to taky znamená konec přestupového období v celé lize. Na jeho konci bylo k vidění několik velmi zajímavých výměn, i hráčů, kteří zůstali i přes všechny indicie o jejich odchodu. Za zmínku také stojí návrat Brew Breese, který se po zranění vrátil do sestavy Saints a hrál skvěle.

 Drew Breese se vrátil do sestavy New Orleans Saints po pětizápasové přestávce, která byla vynucena zraněním palce na házecí ruce, které si Brees přivodil v druhém týdnu, v zápase proti Rams. Saints sice při jeho absenci skvěle vedl náhradník Teddy Bridgewater, ale Drew Brees je jenom jeden. Tento zkušený veterán vypadal, jako by nevynechal jediný zápas a rozdával jednu přesnou přihrávku za druhou. Cardinals měli za sebou sérii několika výher v řadě, ale proti Saints hráli někde vzadu až druhé housle. Brees v zápase naházel 373y vzduchem a přidal 3 touchdowny a pouze jeden INT, navíc zkompletoval 34 z 43 přihrávek a jasně dal najevo, že Saints to se Super Bowlem letos myslí vážně. Skvěle zahrála i obrana, která se po dobu absence Breese rozehrála do skvělé formy a Cardinals dovolila pouze 40y po zemi a celkových 260 útočných yardů. Tým New Orleans se tak vrátil klíčový muž útoku, obrana šlape na výbornou, a ze Saints je jeden z horkých favoritů na postup do Super Bowlu. CARDINALS 9, SAINTS 31.

 Zápas Chiefs a Packers by ještě před dvěma týdny byl jasnou jedničkou na listu všech fanoušků amerického fotbalu, ale po zranění QB Kansasu Patricka Mahomese se čekalo, jak to s Chiefs bude vypadat při absenci jejich hvězdného rozehrávače. Toto nedělní noční utkání, ale i přes absenci loňského nejužitečnějšího hráče, přineslo velkou podívanou. Chiefs dokázali držet se skvělým týmem Packers krok a náhradní rozehrávač Matt Moore dokonce svůj tým dovedl do poločasového vedení 17-14. Druhá půle však patřila hostujícímu celku, a hlavně QB Rodgersovi, který se konečně plně sžil s novým útočným schématem Matta LaFleura, a nyní hraje na MVP levelu. Díky jeho celkovému příspěvku 305y vzduchem a 3 TD se podařilo Packers otočit stav utkání. Velkou měrou se o to zasloužil i RB Jones, který nachytal 159y vzduchem, přidal 2 TD a celkových 226 scrimmage yards. Chiefs tak bez své největší hvězdy sice podali sympatický výkon, ale na vynikající tým Packers to nestačilo a Kansas tak prohrál třetí utkání z posledních čtyř a už vyhlíží návrat Mahomese, tak aby vybojovali zpět ztracené pozice. PACKERS 31, CHIEFS 24.

 Trade deadline je za námi a týmy si už nemohou mezi sebou vyměňovat hráče, až do konce letošní sezóny. Poprvé v historii si mezi sebou vyměnily hráče dva New Yorské týmy. Jets poslali na druhou stranu města k Giants DT Leonarda Williamse, a na oplátku za tento 6.výběr draftu z roku 2015 obdrželi od Giants výběr z třetího kola nadcházejícího draftu, a výběr z pátého kola draftu 2021. Další výměna přišla mezi Rams a Dolphins, když Rams poslali do aktuálně nejhoršího týmu ligy CB Taliba, výměnou za neupřesněný pick v nadcházejícím draftu. Pro Rams to bylo odlehčení platového stropu, pro Dolphins zkušený veterán, který může pozvednout secondary Miami. Naopak nikam se nestěhoval OT Williams z Washingtonu, který doposud držel stávku ohledně jeho smlouvy. Redskins si tak tohoto skvělého OL nechali, ale zdali za ně Williams letos nastoupí je ve hvězdách.

 Novinky, zajímavosti a zranění:

Jako by nestačilo, že letos padají se zraněním QB jako uschlá jablka, tak NFL přišla o svou další hvězdu. Tentokrát je to DE Texans J.J.Watt, který si v zápase s Raiders poranil prsní sval a sezona pro něj bohužel skončila předčasně.

 Chargers po třech sezónách propustili OC Kena Whisenhunta, pro nepřesvědčivé útočné výkony týmy v tomto roce. Jeho místo provizorně zaujme trenér QBs Shane Steichen.

 Juju Smith-Schuster se stal hráčem s nejvíce zápasy, ve kterých zaznamenal 100+ yardů před dovršení 23 let. Má jich na svém kontě 12 a překonal tak hvězdného Randyho Mosse, který jich stihl pouze 11 a OBJ, který jich má na kontě 10.

 Další zápasy:

Redskins – Vikings 9:19, Raiders – Texans 24:27, Browns – Patriots 13:27, Panthers – 49ers 13:51, Seahawks – Falcons 27:10, Eagles – Bills 31:13, Chargers – Bears 17:16, Giants – Lions 26:31, Jets – Jaguars 15:29, Rams – Bengals 10:24, Titans – Buccaneers 23:27, Colts – Broncos 13:15, Dolphins – Steelers 14:27

Jan Štiegler