Shrnutí 9. týdne NFL

2019. 11. 05. 23:05    
Čas čtení: 3 minuta
NFL

6. 11. 2019 – Devátý týden znamenal první prohru pro New England Patriots a v NFL tak zůstává jediný neporažený tým – San Francisco 49ers. Asi málokdo čekal, že právě 49ers budou po polovině základní části bez prohry. To se dá ale říct o spoustě věcí v letošní sezóně, která je doslova a do písmene nepředvídatelná.

Patriots zavítali v rámci Sunday Night Football do Baltimoru, kde je měli prověřit domácí Ravens, jako první silnější tým v jejich rozpisu. Čekalo se, jak si povede QB Lamar Jackson proti obraně Pats, která dominovala ve všech odehraných zápasech. Byl to ale Jackson, který sesvým útokem neohroženě postupoval už od prvního drivu a hned z prvního držení míče si Ravens připsali 7 bodů. První polovina zápasu vyšla celkově lépe domácímu týmu, když šli do šaten za stavu 17:13. Klíčový moment se stal hned v úvodním drivu druhé půle. Patriots postupovali sebejistě na polovinu Ravens a zdálo se, že se dostanou poprvé v zápase do vedení. Pak ale přišla chyba WR Edelmana, který ztratil míč, aRavensho odnesli přes celé hřiště, až do endzóny soupeře. Toto byl klíčový moment a Patriots od tohoto okamžiku pouze dotahovali. Lamar Jackson se svým útokem však dlouho drželi míč a ve čtvrté čtvrtině připsali dalších 13 bodů a zasloužili se tak o první prohru Pats v letošním roce. Lamar Jackson ukázal, že i obrana Patriots má slabiny, když v zápase nasbíral 163y vzduchem, TD a navíc i 63y po zemi a hned dvě skórování. Skvěle mu sekundoval RB Ingram, který naběhal 115y a díky velmi povedenému výkonu si Ravens zaslouženě připisují vítězství. PATRIOTS 20, RAVENS 37.

Svůj den neměli ani hráči Green BayPackers. Packers pod taktovkou Aarona Rodgerse v posledních týdnechvypadali velmi dobře, ale utkání proti Chargers jim vůbec nevyšlo. Chargers, kteří v letošním roce podávají hodně nevýrazné výkony si na svého soupeře vyšlápli už od začátku, a hlavně obrana LA svému soupeři téměř nic nedovolila. Velký problém pro Packers byl passrush soupeře, když OL Green Bay nedokázala pokrýt duo Ingram-Bosa, které nahánělo Rodgerse celý zápas. Ten nakonec v zápase naházel pouze 161y a Packers získali pouze 184 celkových yardů. Chargers se tak postarali o velké překvapení v devátém týdnua připsali si cenný skalp nad Green Bay. PACKERS 11, CHARGERS 26.

První vítězství v letošním roce si připsali Dolphins, kteří v zápase s divizními rivaly z New Yorku, porazili Jets 26:18. Skvěle zahrál QB Fitzpatrick, který znovu ukázal něco ze svého kouzla, když naházel 288y a připsal si tři TD vzduchem. Zároveň to byla také první výhra pro trenéra Florese, který se před sezónou stal novým hlavním trenérem Miami, poté co předtím působil jako DC u Patriots, se kterými vyhrál loňský Super Bowl. JETS 16, MIAMI 28.

Novinky, zajímavosti a zranění:

QB ColtsJacobyBrissett si v zápase se Steelers poranil koleno a na jeho místo musel zaskočit Bryan Hoyer. Zranění startingQBs tak v letošní sezóně bohužel pokračuje, ale Colts doufají, že by se mohl Brissett vrátit už do nadcházejícího utkání.

WR DeSean Jackson z Eagles musí podstoupit operaci břišních svalů, která ho zřejmě bude stát celou letošní sezónu. Jackson se tak po svém návratu do Philadelphie v dresu Eagles letos moc neohřál.

RB Dolphins Mark Walton byl NFL suspendován na 4 utkání za použití nelegálních látek.

Jaguars oznámili, že po jejich volném týdnu nastoupí do základní sestavy QB Foles, který tak nahradí Minshewa. Garden Minshew způsobil v Jacksonvillu opravdové pozdvižení a Jaguars mají na svém rosteru velmi schopného mladého QB.

QB PanthersCam Newton byl zapsán na listinu zraněných hráčů IR a sezóna pro něj skončila. Na jeho místě bude dále vést tým Caroliny QB Allen.

Další zápasy:

Cowboys – Giants 37:18, 49ers – Cardinals 28:25, Texans – Jaguars 26:3, Redskins – Bills 9:24, Vikings – Chiefs 23:26, Bears – Eagles 14:22, Colts – Steelers 24:26, Titans – Panthers 20:30, Lions – Raiders 24:31, Buccaneers – Seahawks 34:40 po prodloužení, Browns – Broncos 19:24

autor: Jan Štiegler