Reprezentační specialista Bale

2019. 11. 15. 11:30    
Čas čtení: 2 minuta

15. 11. 2019 – Pokud se na to video podívali fanoušci Realu Madrid (a že určitě podívali), musela se v nich vařit krev. Velšská fotbalová reprezentace totiž zveřejnila ve středu video z tréninkových jednotek před nadcházejícími kvalifikačními utkáními v Azerbajdžánu a s Maďarskem. A Gareth Bale se v něm prohání ve viditelně plném nasazení, bez jakýchkoliv úlev.

Za normálních okolností by takové video fanoušky možná potěšilo, možná nevyvolalo žádnou emoci. Jenže vzhledem k tomu, že Bale kvůli zranění za Real Madrid v posledních 28 dnech ani nehrál, ani netrénoval, o normálních okolnostech mluvit nelze.

Pojďme si to zrekapitulovat:

Poslední zápas odehrál Bale 13. října. Celých 90 minut. Za Wales. V reprezentačním duelu proti Chorvatsku. Real Madrid od té doby odehrál 6 duelů. Bez Balea.

Při zářijovém reprezentačním srazu hrál Bale v obou duelech Walesu, po návratu do Realu Madrid odehrál 4 ze 7 zápasů Realu Madrid (kombinace zdravotních a disciplinárních důvodů).

V součtu za poslední dva měsíce to má Bale za Wales 4/4, v Realu Madrid 4/13. Tedy že nastoupil pouze do čtyř ze 13 zápasů Los Blancos.

Dost podobná situace je i u Baleova spoluhráče Jamese Rodrigueze. Realu Madrid v posledních týdnech nebyl k dispozici, ale na sraz kolumbijského národního týmu samozřejmě odletěl (a údajně se během tréninku zranil).

Jak věcně poznamenává španělský server marca.com, Zinedine Zidane by si jakožto trenér Realu Madrid zasloužil od obou vysvětlení. Tím spíše, že dal před sezónou najevo, že se bez obou hráčů obejde. Ale oba zůstali, Zidane jim dal příležitost, a na veřejnosti o nich vždy mluvil v pozitivním světle. Směrem k Baleovi na začátku listopadu pronesl, že i když je mu vkládáno do úst, že si přeje odchod bývalé hvězdy Tottenhamu z Realu už během zimní pauzy, není to prý pravda. Že si přeje, aby Bale v týmu zůstal až do konce sezóny.

Důvěru tedy svým hráčům Zidane nabízí. Nevypadá však, že by mu to jeden či druhý vracel.

Při konkurenci Realu v záloze a při výkonech, které na křídle Bílého baletu v posledních dnech podává 18letý Rodrygo, se tak souhlasit s tím, co na zmíněném portálu ve svém blogu uvedl Roberto Palomar. Podle něj by možná ani nevadilo, kdyby se James Rodriguez a Bale už z reprezentačních srazů nevrátili.

Což je samozřejmě nadsázka. Ale faktem je, že bez obou u hráčů, u kterých není jisté, zda za klub chtějí hrát, se Real Madrid určitě obejde.

redakce/as/