Vettel zhodnotil nepovedenou sezonu. Co stálo za jeho problémy?

2019. 12. 12. 16:43    
Čas čtení: < 1 minuta
F1

12. 12. 2019 – Sebastian Vettel vysvětlil důvody neúspěšné sezony, zároveň přiznal, že nebyl tak dobrý, jak by mohl být.

Čtyřnásobný mistr světa dokázal vyhrát v sezoně 2019 pouze jednu velkou cenu a skončil na celkovém pátém místě v Poháru jezdců, což je jeho nejhorší výsledek od přestupu do Ferrari v roce 2015.

Vettel proto byl po skončení sezony hodně sebekritický. „Nemám pocit, že jsem vždy dělal, co můžu. Myslím, že jsem ve formuli 1 už dost dlouhou dobu, abych dokázal přiznat, že jsem mohl odvést daleko lepší práci. Samozřejmě těch věcí, co bylo špatně, bylo víc, ale nejdřív musím začít u sebe. Určitě se v příští sezoně vrátím silnější a budu se snažit odvést lepší práci pro tým.

Je to vždy o detailech a malých změnách, takže nemusím změnit nic velkého. Nemusím měnit svůj jízdní styl, vím, jak řídit. Samozřejmě také celý náš tým pracuje na vylepšení našeho monopostu pro mě a mého týmového kolegu. Nechci hodnotit Charlese nebo tým, jak jsem už řekl, musím se především zaměřit na sebe.“

Vettel také dodává, že za jeho špatnými výsledky může stát špatný vstup do sezony celého týmu. „Strávili jsme první polovinu sezony snahou porozumět tomu, kde nám chybí výkon a hledali jsme potřebné odpovědi, co našemu autu chybí. Tu a tam bychom se měli zaměřit na různé výkony během různých dnů. Je to samozřejmě součást našeho procesu a budeme na tom pracovat.

Nedostatky však nejsou nic obrovského, ale mám pocit, že jsem tuto sezonu udělal až moc chyb, které bych neměl dělat za žádných okolností. Pokud jde však o můj přístup, můžu změnit jen málo věcí,“ řekl Sebastian Vettel.

autor: gpf1.cz