Se Sebem bych chtěl v příštím roce bojovat o titul, tvrdí Leclerc

2019. 12. 21. 13:45    
Čas čtení: < 1 minuta
F1

21. 12. 2019 – Monačan ve službách Ferrari přiznal, že by byl rád, kdyby se mu splnilo jeho přání – bojovat o titul s týmovým kolegou Sebastianem Vettelem.

Vánoce dorazily i do Maranella, a tak byl Leclerc během rozhovoru na předávání ocenění, které zaštiťoval italský deník La Gazzetta dello Sport, v uvolněné náladě. Na otázku, co dá Sebastianu Vettelovi za vánoční dárek, odpověděl v narážce na kolizi z Brazílie: „Na bok auta mu napíšu šťastné a veselé!“

Už vážnějším tónem Monačan sdělil, že vztah s týmovým kolegou je podle něj v pořádku. „Je lepší, než co spousta lidí vidí. Máme ohromnou touhu vyhrát, ale také vyspělost. Seb je skvělý šampion se spoustou zkušeností. Čelit mu ve Ferrari je velká výzva a příležitost.

Nikdy jsem nečekal takový debut,“ říká Monačan, který v roce 2019 jakožto novic u Scuderie vyhrál dva závody a získal nejvíce pole position (sedm) ze všech jezdců. „Bylo to daleko lepší, než co jsem očekával. Hlavně jsem si nemyslel na sedm vítězství v kvalifikacích. A příští rok? Rád bych byl schopen boje o titulem se Sebem,“ má jasno dvaadvacetiletý Charles Leclerc.

autor: gpf1.cz