Benfica hlásí posilu z Borussie Dortmund

2020. 01. 04. 10:48    
Čas čtení: < 1 minuta

4. 1. 2020 – Velké změny se v kádru Benficy v zimnm přestupovém okně neočekávají. Mužstvo šlape a klub má v čele tabulky 4bodový náskok na Porto. Přesto se zkraje roku 2020 objevila zajímavá novinka. Benfica do kádru získala němckého záložníka Juliana Weigla.

Defenzivně laděný fotbalista už během minulé sezóny v Dortmundu nenastupoval pravidelně a údajně si sám zažádal o možnost odejít. Nabídka Benficy, ačkoliv pro leckoho překvapivá, mu může vyhovovat hned z několika důvodů.

Místo v základní sestavě by v případě, že zůstane zdravý, nemělo být nedosažitelné. Naopak pravděpodobně brzy odejde řecký záložník Andreas Samaris, jemuž se po skvělé minulé sezóně zdaleka nedostává herního vytížení. Zároveň ovšem Benfica v následujících letech pravidelně může hrát Ligu mistrů a v tomto ohledu si tak Julian Weigl rozhodně nepohorší.

Systém, kterým se Benfica v současné době prezentuje, navíc přesně vyhovuje jeho schopnostem. Ve středu pole se nejčastěji spoléhá na dvojici Taarabt – Gabriel (eventuálně Florentino Luís) a Weigl by tak měl bojovat o klíčové místo především s Brazilcem Gabrielem.

A možná se na hřišti v dresu nového klubu objeví už dnes v duelu s Vitórií Guimarães, který nabízíme ve 21:30 na Sportu1.

redakce/mim/