Hokejisté Hradce Králové zabojují o finále Ligy mistrů

2020. 01. 07. 12:19    
Čas čtení: < 1 minuta

7.1. 2020 – Hokejová Liga mistrů otevírá brány semifinále a my v nich můžeme stejně jako v předchozích třech letech opět přivítat zástupce českého hokeje. Hradecký Mountfield si před startem aktuální sezóny stanovil za cíl postup ze skupiny. Ten dokázal již dvakrát vylepšit a nyní se postaví v semifinále nejúspěšnějšímu týmu švédské historie, Djurgardenu Stockholm. 

Ten dokázal během své dlouhé historie, která se začala psát již v roce 1922, získat šestnáct mistrovských titulů a odchovat celou řadu hvězd světového formátu v dobách minulých i těch současných. Vždyť jednou z nejvýraznějších tváří dnešní NHL je útočník MIka Zibanejad, který se v aréně Hoved učil rozvíjet své střelecké instinkty.

Poslední švédský titul Djurgardenu je již ale dvacet let starou historií a klub z hlavního města hledá cestu zpět na vrchol. V minulé sezoně to téměř dokázal, postoupil do finále, ale v něm se musel sklonit před dominantní Frolundou.

V CHL se Djurgarden dostal nejdále do 2. kola, semifinálová účast je tedy i pro domácí, stejně jako pro hradecké borce, dosavadním vrcholem. Je jasné, že svěřenci charismatického kouče Roberta Ohlssona udělají pro postup do finále absolutní maximum.

Sledujte přímý přenos semifinálového utkání CHL mezi Djurgardenem a Mountfieldem HK dnes od 18:45 na Sport1

                                                                                                                                           ze Stockholmu, Ondřej Voršilka