Sporting zrealizoval největší přestup v historii Slovenska

2020. 01. 25. 10:22    
Čas čtení: < 1 minuta

Andraž Šporar prožil v Bratislavě úspěšné dva roky

25. 1. 2020 – Lisabonský Sporting má pro jarní část sezóny jasný cíl. Co nejrychleji se dostat na dostřel Benfice a Portu a vybojovat minimálně třetí příčku. K tomu potřebuje prvotřídní střeleckou kvalitu a tu našel ve Slovanu Bratislava v podobě slovinského útočníka Andraže Šporara.

Nejlepší střelec Slovanu v posledních dvou sezónách a autor pěti gólů ve skupinové fázi aktuálního ročníku Evropské ligy měl nabídky z anglické Premier League, francouzské Ligue 1, ze Skotska nebo Číny a zájem byl také ve Španělské La Lize. Nakonec ovšem volba padla na Portugalsko a vzhledem k tomu, že přestupová částka díky bonusům může vyšplhat až na 7 milionů eur, jedná se o největší přestup v historii Slovenska.

25letý Šporar působil v dresu Slovanu dva roky, v různých soutěžích nastřílel dohromady úctyhodných 60 gólů a díky solidní fyzickým parametrům by měl skvěle zapadnout do herního systému, kterým se Sporting v současné době prezentuje. O místo v základní sestavě by měl bojovat především s Brazilcem Luizem Phellypem.

Zápasy Sportingu a výkony oblíbeného útočníka mohou fanoušci v Česku i Slovensku sledovat pravidelně každý týden na obrazovkách Sport1 a Sport2.

redakce/mim/