VÍTÁNÍ SEZONY 2020

2020. 02. 05. 08:00    
Čas čtení: 4 minuta
F1

5.2. 2020 – Zveme tě na tradiční setkání s fanoušky formule 1 a motorsportu obecně. Tentokrát se ale nebudeme loučit se starou sezonou, nýbrž vítat sezonu novou! Konkrétně v sobotu s magickým datem 22-02-2020 (22. února, 22. februára), a to tradičně v pražské motokárové Praga Arena.

Přibližný program:

10:00 Jízdy motokár ve standardním režimu pro veřejnost 
10:00 Jízdy na dvou simulátorech formule 1 zdarma
12:30 Povídání s televizními komentátory F1, F2, F3
13:30 Jirka Křenek s čerstvými fotografiemi z testů F1 v Barceloně
14:15 Komentované promítání Martina Straky
16:00 Organizovaný závod motokár zdarma pro vítěze
17:30 VIP závod na simulátorech F1

Přijdou komentátoři přenosů formule 1, F2 a F3 na Sport1 a Sport2 Tomáš Richtr, Števo Eisele, Josef Král a Pavel Fabry a komentátor motoristických přenosů, fotograf a vypravěč Martin Straka. V den akce bude na cestě z oficiálních testů v Barceloně známý fotograf F1 Jirka Křenek, který představí některé nejčerstvější fotky a zodpoví vám dotazy o své práci.

S pořádáním akce pomáhá Keane Design, grafické studio pro návrhy závodní tématiky, jakou jsou například polepy na auta, návrhy přileb, kombinéz a mnoho dalšího.

Keane Design

Parkovat se dá přímo u Praga Areny. V těsné blízkosti je vlakové nádraží Praha-Horní Počernice, ale pozor: nádražní budova je z druhé strany. Dá se projít kolejiště opačným směrem rovnou k Praga Areně, ale pouze s extrémní ostražitostí.

Pro slovenské návštěvníky uvádíme, že v den akce se dá dostat z Bratislavy a zpět vlakem:

Vlakem RegioJet RJ1044 z Bratislavy v 5:45 (v Praze v 9:42). Zpět odjíždí vlak RegioJet RJ1047 v 17:20 s příjezdem do Bratislavy ve 21:10.

V předvečer akce, tedy v pátek 21. února, odjíždí ve 22:07 z Košic postelový vlak EuroNight Slovakia EN442 s příjezdem do Prahy v sobotu v 7:56 ráno. Zpět pak jede vláček na spaní buď ve 21:56 (RegioJet RJ1021 s příjezdem do Košic v 6:00) nebo ve 22:15 EuroNight Slovakia EN443 s příjezdem do Košic v 7:56.

PROGRAM

Letošní setkání bude mít pozměněný formát, který se více zaměří na interakci s fanoušky. Hlavním bodem programu je tedy diskuzní / povídací panel se třemi bloky: první se zaměřením na F1, F2 a F3 s televizními komentátory, druhý blok je prezentace nejnovějších fotek Jirky Křenka z úvodních testů F1 v Barceloně a třetí blok přinese komentované promítání a povídání s Martinem Strakou, a to zdaleka nejen o nové éře závodů WEC a Le Mans.

OD 10:00 MOTOKÁRY

Motokárové jízdy v běžném návštěvním režimu pro veřejnost, tzn. jízdy koupené na místě na recepci dle ceníku Praga Aréna. Místa nelze rezervovat předem a neprobíhají žádné registrace. Zaznamenané časy se ale budou monitorovat a jako odměna pro 20 nejrychlejších bude uspořádán organizovaný závod se startem za safety carem. Závod proběhne v odpoledních hodinách po skončení moderované části setkání s fanoušky.

Je tedy možné, že v případě velkého zájmu se nedostane na všechny, kteří by se chtěli zúčastnit veřejných jízd s cílem dostat se do prémiového závodu. Ale motokárová Praga Arena je otevřena až do 22:00 a jezdit se bude celý den, s výjimkou přestávky mezi 15:00 a 16:00.

OD 10:00 SIMULÁTORY F1

Jízdy na dvou simulátorech formule 1. Simulátory umožňují jízdu dvojice lidí proti sobě na stejném okruhu, což nabízí ještě větší porci zábavy! Jízdy na simulátoru jsou po celý den zdarma.

OD 12:30 POVÍDÁNÍ S KOMENTÁTORY

přibližně do 13:30

Moderovaná, přesto zcela neformální debata mezi fanoušky a komentátory přenosů formule 1 Števem Eiselem, Josefem Králem a diskuze se zúčastní také komentátor přenosů formule 2 a formule 3 Pavel Fabry. Moderuje Tomáš Richtr. Hosté budou k dispozici k individuálním rozhovorům nebo společnému focení či autogramy v průběhu dne.

PŘIBLIŽNĚ VE 13:30 – JIRKA KŘENEK F1 FOTO

Příjezd českého fotografa F1 Jiřího Křenka přímo z právě skončených oficiálních testů formule 1 v Barceloně. Rozhovor a prezentace nejzajímavějších fotografií z testů.

Upozornění: Jirka bude ten den ráno startovat letadlem z Barcelony. Pokud dojde k nějakým problémům mimo naše pole působnosti, omlouváme se předem. Ale jeho fotky budou prezentovány určitě.

Zleva: Jirka Křenek, Vladimír Rys, Tomáš Richtr, Martin Trenkler – F1 foto gang

PŘIBLIŽNĚ OD 14:15 PROMÍTÁNÍ MARTINA STRAKY

Komentované promítání fotografií s Martinem Strakou a jeho diskuze s fanoušky. Martin Straka je sečtělým novinářem, komentátorem, fotografem a skvělým vypravěčem. Také Martin bude k dispozici fanouškům pro společné focení nebo autogramy.

VE 16:00 ZÁVOD MOTOKÁR

Organizovaný závod pro dvacet nejrychlejších z veřejných motokárových jízd.

PŘIBLIŽNĚ V 17:30 VIP ZÁVOD NA SIMULÁTORECH F1

Televizní komentátoři se utkají ve dvojicích proti sobě na simulátorech formule 1 pro inspiraci, nebo pobavení, návštěvníkům a fanouškům. Poté následuje samovolné ukončení setkání.

                                                                                                                                autor: www.gpf1.cz