CO BUDE DÁL S LETOŠNÍ SEZONOU? ZAČNE ZŘEJMĚ AŽ V ČERVNU

2020. 03. 15. 20:59    
Čas čtení: 2 minuta
F1

15.3. 2020 – Sportovní šéf F1 Ross Brawn potvrdil, že vedení královny motorsportu bude usilovat o zrušení letní pauzy tak, aby se zvládlo odjet co nejvíce závodů. V úvahu přichází i zkrácení závodních víkendů na dva dny, tedy sobotu a neděli.

Kvůli šíření koronaviru COVID-19 byly odloženy první čtyři závody sezony. Očekává se, že stejný osud postihne také květnové podniky v Nizozemsku, Španělsku a Monaku. Závodit by se tak mělo až o prvním červnovém víkendu v Baku, záleží ale na vývoji situace, která se mění každým dnem, ne-li hodinou.

„Myslím, že zrušením letní pauzy bychom získali několik víkendů, kdy bychom mohli závodit,“ prohlásil Ross Brawn. „Podle mého tak můžeme vybudovat solidní kalendář až do konce roku.

Bude to jiné, ale pořád budeme mít slušný počet závodů a budou vzrušující. Sezona začne později, ale bude stejně zábavná,“ má jasno.

Natěsnaný kalendář by byl pro týmy velkou zátěží, proto padla i varianta osekání programu závodního víkendu. „Hovořili jsme o možnosti zkrácení na dva dny. Pak bychom mohli mít i tři závodní víkendy po sobě, je to jedna z možností.

Myslím, že to co, od týmů letos potřebujeme, je flexibilita. Nastaly velmi zvláštní okolnosti a musíme se ujistit, že týmům nabídneme dobrou ekonomickou příležitost,“ dodává Brawn.

JAK BY MOHL VYPADAT LETOŠNÍ KALENDÁŘ

Datum  závod
7. června Baku
14. června Kanada
28. června  Francie
5. července Rakousko
19. července Velká Británie
2. srpna Maďarsko
16. srpna Nizozemsko
30. srpna Belgie
6. září  Itálie
20. září Singapur
27. září Rusko
11. října Japonsko
25. října USA
1. listopadu Mexiko
7. listopadu Brazílie
22. listopadu Čína
29. listopadu Vietnam
6. prosince Bahrajn
13. prosince Abú Dhabi

                                                                                                                                                           autor:  www.gpf1.cz