Občas myslím na odchod do „důchodu“, přiznal Sebastian Vettel

2020. 03. 16. 16:58    
Čas čtení: < 1 minuta
F1

16.3. 2020 – Německý závodník, který působí ve formuli 1 bez přestávky od sezony 2005, přiznal, že má občas myšlenky na konec kariéry.

Sebastian Vettel má smlouvu s Ferrari ještě pro tento ročník. Nový kontrakt zatím oznámen nebyl, ale po posledních prohlášeních šéfa týmu Mattia Binotta to vypadá, že to bude pouhá formalita a německého závodníka uvidíme v rudém monopostu i další sezony.

Rodák z Heppenheimu však už několikrát přiznal, že jeho odchod do sportovního důchodu není přímo na pořadu dne, ale je nevyhnutelný. „Samozřejmě se každý snaží dívat směrem dopředu. Víte, musím být realista, nebudu tu už dalších deset let. Každý z nás si plně uvědomuje společný osud, že náš čas je omezený.

Myslím si, že otázku, kdy skončím, si člověk pokládá daleko častěji, když se jeho věk dostane přes třicítku. Určitě takové myšlenky nemají mladí kluci, kterým je momentálně dvacet let. Navíc si všímáte daleko více věcí, které mohou ovlivnit vaši cestu. Bylo by hloupé vše ignorovat, ale určitě to neznamená to, že se budím každé ráno a říkám si, co budu dělat za pět let,“ říká Vettel.

                                                                                                                          autor: www.gpf1.cz