Hráči Porta jdou na dračku. Tiquinha chtějí v Serii A

2020. 03. 28. 14:55    
Čas čtení: < 1 minuta

28. 3. 2020 – Není to tak dlouho, co se během nucené pauzy v evropských soutěžích objevily informace o možném přestupu Alexe Tellese do Barcelony. Nyní se začíná spekulovat také o dalším hráči „draků“. Brazilský útočník Tiquinho Soares je středem pozornosti skautingového oddělení AS Řím.

Samozřejmě je otázka, jakým způsobem se rozhodne o dokončení či ukončení aktuálního ročníku Ligy NOS. Pokud by se soutěž nedohrávala, je možné, že ani jednoho z výše uvedených v dresu Porta už neuvidíme. A to by pro Porto mohl být pro příští sezónu nepříjemný zásah.

Alex Telles je vynikající asistent, zahravač volných přímých kopů a penalt a Tiquinho pro změnu houževnatý útočník, na kterého se Sérgio Conceição mohl obrátit, kdykoliv někdo z top forvardů v týmu neměl formu. Navíc sám Conceição po sezóně má z klubu odejít a z kandidáta na titul by se tak mohl stát jen stín týmu, který na jaře zaznamenal parádní výknostní proměnu.

Na druhou stranu, pokud bude Porto hledat nového kouče, není nepraktické mu nechat volnou ruku při výběru nových hráčů a „nezatěžovat“ ho statusem hráčů stávajících. Jinými slovy, nový trenér by mohl mít v týmu hezky zameteno s tím, že budou finanční prostředky na další změny v kádru.

Konkrétní nabídka ovšem zatím ani na jednoho z Brazilců do přístavního města nepřišla.

redakce/mim/