Novinky z turecké Süper Lig

2020. 04. 15. 07:03    
Čas čtení: 2 minuta

Laurent Blanc (vpravo) se svým bývalým spoluhráčem z francouzské reprezentace Zinédinem Zidanem

15. 4. 2020 – Zatímco turecká liga, stejně jako drtivá většina evropských soutěží, prožívá nepříjemnou nucenou pauzu, fotbalový trh nespí. Spekulace se množí a kádry se i přes případně nedohraný konec sezóny mohou výrazně měnit.

U posledních mistrů v Galatasaray se pomaličku chystají na odchod Falcaa, který bohužel (i vinnou zranění) nesplnil veškerá očekávání. Nahradit by ho teoreticky mohl fotbalový rebel Mario Balotelli, jemuž se před přerušením soutěží relativně dařilo v Serii A v dresu Brescie. Po návratu do Itálie dal v 19 zápasech 5 gólů a turecký temperament by mu eventuálně mohl sedět.

Další posilou do ofenzivní složky hry by potom mohl být egyptský reprezentant, který je pojmenovaný po francouzské legendě, forvard Trézéguet. Tam už se jednání údajně rozběhla, ale zájem o hráče Aston Villy projevil také konkurenční Beşitkaş.

Zájem „černobílého“ instanbulského klubu by mohl zvýšit také fakt, že vysněnému Andrému Schürrlemu, momentálně hostujícímu ve Spartaku Moskva z Borussie Dortmund, se do Turecka příliš nechce.

Posílit hodlá tým Sergena Yalçina také v bráně. Loris Karius je dle posledních informací na odchodu zpět do Liverpoolu a z Burnley by tak mohla přijít bývalá anglická jednička, dvaatřicetiletý Joe Hart.

Fenerbahçe po březnovém odvolání kouče Ersuna Yanala hledá adekvátní náhradu a plány má ambiciózní. Hlavním cílem se totiž stal francouzský trenér a bývalý mistr světa, Laurent Blanc. Ten je od svého působení v PSG bez angažmá a turecká štace by pro něj mohla být slušnou platformou pro další trenérskou kariéru.

Velde Blanca by Fenerbahçe rádo přivedlo také zkušeného Španěla Josého Callejóna z Neapole a jedná také o odchovanci Benficy, který se neprosadil v Seville, Ronym Lopesovi.

Trabzonspor českého reprezentanta Filipa Nováka podle všeho zatím velké přestupové plány nemá, ovšem bude se muset připravit na odchod elitního střelce Alexandera Sørlotha, který by se měl oficiálně vrátit do Crystal Palace a pak bude čekat na nabídky větších klubů. Konkrétní zájem zatím projevuje Neapol, ale další kluby se podle očekávaní budou ozývat.

redakce/mim/