Chystá se v Portu velký návrat?

2020. 04. 25. 08:08    
Čas čtení: < 1 minuta

25. 4. 2020 – Zprvu bylo v Portu s ohledem na přestupovou politiku vcelku ticho, nicméně zhruba před týdnem se objevily infromace, že by klub rád přivedl brazilského tahouna Gil Vicente, Lourencyho. Nyní se začíná spekulovat o mnohem zvučnějším Brazilci. A ten sám svými vyjádřeními případný přestup podpořil.

Samozřejmě se jedná o někdejšího miláčka fanoušků Porta, útočníka Hulka. Ten v současné době působí v čínském klubu Shanghai SIPG a smlouva mu končí ke konci roku. Vzhledem k tomu, že 33letý fotbalista s dynamitem v levé noze nemá v plánu nový kontrakt podepsat, byl by rád, kdyby po něm některý s evropských klubů sáhnul už létě a on nemusel novou sezonu načínat v Asii.

Ba co víc, prohlásil, že návrat do Porta, se kterým dokázal získat čtyři ligové titul a vyhrát Evropskou ligu, by byl jeho snem.

„Když nastupujete za nějaký klub, uděláte si tam spoustu přátel a pak se přesunete jinam, vždycky toužíte po návratu. Už jsem to řekl několikrát a stále to platí. Porto je navždy v mém srdci a případný návrat by byl splněným snem,“ uvedl hráč, který z Porta v roce 2016 přestoupil do ruského Zenitu Petrohrad, kde mimo jiné působil i s bývalým slávistickým záložníkem Dannym.

Jestli ve 33 letech bude mít Portu fotbalově stále co dát, je otázka především pro vedení klubu. Přinejmenším marketingově by se vyplatit mohl, zvláště když před koncem smlouvy jeho přestup nebude představovat větší finanční zátěž. Nechme se překvapit a doufejme, že nový ročník portugalské Ligy NOS začne v řádném termínu, s fanoušky, a třeba také s Hulkem.

redakce/mim/