Charles Leclerc si virtuální F1 užívá. Spoustu hodin denně

2020. 04. 26. 17:51    
Čas čtení: 2 minuta
F1

26.4. 2020 – Leclerc na sebe neustále nepřestává upozorňovat, v tom nejlepším slova smyslu. Potom, co si v loňské sezoně dokázal svým vítězstvím v Monze podmanit všechny italské fanoušky, nyní pokračuje ve strhující jízdě za vítězstvím ve virtuálních závodech, které ho podle jeho slov hodně baví.

Mladý pilot z Monaka se příliš netají tím, že v aktuální situaci tráví na svém simulátoru, který je u něj doma v Monaku, spoustu hodin.

Vedení formule 1 se rozhodlo uspořádat sérii virtuálních závodů na hře F1 2019. Charles Leclerc dostal nabídku reprezentovat svůj aktuální tým Ferrari. Jezdec nabídku neodmítl a do tohoto provizorního šampionátu vlétl jako uragán. Dva závody a dvě vítězství, takové jsou jeho prozatímní statistiky. Jak ale Leclerc přiznává, hodně mu pomohli lidé, kteří se zaměřují ve Ferrari na virtuální ligu. „Dali mi určitě pár tipů. Musím přiznat, že s jezdci Ferrari, kteří nás reprezentují v esportu, hodně trénuji. Možná právě díky nim jsem tak rychlý.“

Monacký reprezentant si také pochvaluje náladu, která je během virtuálních závodů nastolena. „Užíváme si spoustu legrace. Jsou však některé závody, kde se plně soustředíme a všichni chceme vyhrát. Víte, tahle hra je dobrá, že můžeme trénovat naši ostražitost a tlak. Příkladem je souboj mezi mnou a Alexanderem Albonem v poslední závodě.

Na druhou stranu jsem rád, že díky simracingu jsem zase více v kontaktu se svými přáteli. S Georgem Russellem a Alexanderem Albonem závodíme od motokár a máme spoustu společného. Po přechodu do formule 1 jsme neměli na sebe tolik času, ale nyní si vše vynahrazujeme a užíváme si spoustu zábavy.

Mým hlavním cílem je pobavit lidi v této těžké době. Snažím se každý den přemýšlet s čím bych mohl přijít, abych mohl nějak zpříjemnit lidem den, kteří se nudí a nemají možnost závodit na simulátoru jako já. Myslím si, že se nám to s ostatními docela daří. Vím, že až se sezona zase rozběhne, tak bude na virtuální závodění méně času. Jsem si ale jistý, že u něj alespoň částečně zůstanu, protože mě opravdu hodně baví.“ Druhým dechem však Leclerc dodává, že se těší do skutečných monopostů a na restart aktuální sezony. „Nemůžu se dočkat, až budeme závodit ve skutečné formuli 1.“

Další otázka směřovala na jeho rivalitu mezi ním a týmovým kolegou Sebastianem Vettelem, který by se údajně brzy mohl připojit k závodům na simulátoru. „Ještě jsme spolu nezávodili, ale údajně už má simulátor Seb doma. Těším se až se zase poměříme,“ uzavírá Charles. Je tedy možné, že se velmi brdy opět staneme svědky nervy drásajících soubojů mezi dvěma piloty Ferrari.

                                                                                                                                             autor: www.gpf1.cz