Sporting stále v trablích, Mathieu možná zůstane

2020. 05. 16. 09:23    
Čas čtení: < 1 minuta

Jérémy Mathieu

16. 5. 2020 – Málokdo dokáže v současné době s přesností odhadnout, jak se dále bude vyvíjet situace kolem lisabonského Sportingu. Krach pravděpodobně nehrozí, ale finanční situace je podle dostupných informací velmi napjatá.

Už na podzim se proslýchalo, že Sporting po sezóně bude muset pustit jednoho či dva klíčové hráče, aby zachoval pozitivní bilanci. Jenže na jaře přišly další potíže. Nejprve peripetie, které rozjel trenér Siniša Mihajlović. Ten u soudu uspěl s žádostí o finanční kompenzaci nenaplněné smlouvy (v klubu strávil pouze několik dní a neodkoučoval jediné soutěžní utkání).

Později se objevily informace, že Sporting doposud nezplatil Braze za příchod trenéra Rúbena Amorima, a i tuto skutečnost bude muset v blízké době adresovat.

Vedle toho probíhá v kádru odliv hráčů, kteří byli v Lisabonu zapůjčeni na hostovní včetně Yannicka Bolasieho nebo Jesého Rodrígueze. To sice náklady může snížit, nicméně hráčská kompenzace bude potřeba také.

V tuhle chvíli to tedy vypadá, že širšímu prodeji se Sporting vyhnout nemůže. V minulých týdench jsme informovali o možném odchodu Sebastiána Coatese (Lazio), Gonzala Platy (Leicester) a zájem je také o záložníka Wendela, kterého sledují Neapol a Everton.

Utržené peníze pravděpodobně budou obratem hradit závazky, ale kolik klubu zbyde na eventuální doplnění mužstva, je otázka. Dobrou zprávou tak pro tuto chvíli zůstává, že obránce Stefan Ristovski nedávno podepsal novou smlouvu do roku 2022 a nabídku nové smlouvy dostal také veterán Jérémy Mathieu. Ten prohlásil, že kariéru zatím ukončit nehodlá a že by se rád vrátil do rodné Francie. Nyní má ale možnost ještě rok zůstat v Portugalsku, a pokud odejde Coates, Mathieu může být zásadní postavou.

V první řadě ovšem Sporting musí dohrát aktuální ročník, který by se měl znovu rozjet 4. června. Následující léto bude pro klub klíčové.

redakce/mim/