Virtuální GP Monaka s hvězdnou startovkou

2020. 05. 22. 15:12    
Čas čtení: 2 minuta
F1

22.5.2020 – V posledních týdnech jsme si už pomalu zvykli, že místo formule 1 vidíme piloty na virtuálních tratích. Tentokrát se pojede legendární Monte Carlo. Řady pilotů rozšíří jezdec Renaultu Esteban Ocon a z Mercedesu premiéru absolvuje Valtteri Bottas. Nastoupí také slovenský závodník Filip Prešnajder.

Formule 1 i nadále pokračuje se svým virtuálním šampionátem za účasti opravdových pilotů.

V Monackém knížectví uvidíme nejprve závod profesionálních simracerů, kde bude poprvé startovat i Slovák Filip Prešnajder. Mladík patří mezi elitní simracery a také je členem týmu Redline, kde startuje i Max Verstappen nebo Lando Norris. Prešnajder dokonce usedne do kokpitu stáje McLaren, která má vysoké ambice, proto jsou body při premiéře reálné. Závod bude možné sledovat v neděli od 18:00 na Sport2.

Poslední závod v Barceloně vyhrál opět Frederik Rasmussen z Red Bullu, který navázal na svého týmového kolegu Marcela Kiefera, který pro změnu ovládl závod v Brazílii.

Tradičně od 19:00 bude rovněž na Sport2 závod pilotů formule 1 a známých osobností. V minulosti jsme zde mohli vidět účast například šampiona WRC a rallycrossu Petera Solberga nebo bývalého pilota stáje Toro Rosso Vitantonia Liuzziho.

Vítězství si ve Španělsku po vyrovnaném souboji připsal George Russell z Williamsu na úkor Charlese Leclerca z Ferrari.

                                                                                                                                                                                                                                                  autor: www.gpf1.cz