Novinky z portugalské Ligy NOS

2020. 05. 30. 08:05    
Čas čtení: < 1 minuta

Jackson Martínez v dresu Porta

30. 5. 2020 – Už v následujícím týdnu se znovu rozjede portugalský fotbal a Vy budete moci být díky naší sportovní televizi u toho. Abyste byli řádně připraveni, mrkněte na poslední novinky.

Kolem Porta bylo v posledních týdnech relativně ticho a mluvilo se spíše o odchodech. Alex Telles si podle dostupných informací definitivně plácnul s PSG a Porto by za něj mělo vyinkasovat 25 milionů eur. Na odchodu může být také Jesús Corona, o nějž má dlouhodobě zájem Sevilla, ale nyní se přidala do fronty také Chelsea a její nabídka by se měla odvíjet od případného příchodu anglického reprezentanta Jadona Sancha.

Další zprávy se týkají zraněného Ivána Marcana, který už se podrobil operaci předního zkříženého vazu v koleni a bude zahajovat rehabilitaci, která by měla trvat zhruba půl roku. A také Brazilce Evandera, který momentálně působí v dánském Midtjyllandu. Záložník je v tuto chvíli jednou z priorit skautingového oddělení a oficiální přestup může přijít současně s odchodem Alexe Tellese.

Už jen vzdáleně se Porta týká rozhodování bývalého elitního kanonýra klubu z přístavního města, Jakscona Martíneze. Ten momentálně působí v Portimonense a podle všeho uvažuje o konci kariéry. Letošní ročník by podle všeho měl dohrát, ovšem vleklé problémy s kotníkem pravděpodobně budou znamenat letní loučení.

Pozitivní zprávu si užívají ve Sportingu. Novou smlouvu podepsal mladičký talent se slavným jménem Eduardo Quaresma. Zájem o něj byl v Anglii i Španělsku, ale nyní má platný kontrakt až do roku 2025 a výstupní klauzuli v hodnotě 45 milionů eur.

redakce/mim/