UVAŽUJE SE O VELKÉ CENĚ V MUGELLU – 1000. ZÁVOD FERRARI

2020. 06. 11. 11:35    
Čas čtení: < 1 minuta
F1

11.6. 2020 – V posledních dnech byl vydán částečný kalendář restartované sezony 2020. Po osmi absolvovaných cenách by historicky Ferrari mělo na kontě účast v 999. závodech. Italský tým se tak snaží uspořádat jubilejní závod na domácí půdě a ve hře je okruh Mugello.

Ferrari před letošní sezonou představilo nový monopost, který nese název SF1000. Symbolické označení, protože Italové měli podle původního plánu slavit v letošní sezoně milník účasti v 1000. závodu. Nakonec to vypadá, že se oslav přeci jen dočkají, protože sezona by měla být na začátku července restartována.

Italskému týmu navíc hraje do karet, že 999. závod hostí italská Monza a snaží se tedy o uspořádání dalšího závodu na apeninském poloostrově. Volba by nejspíše padla na Mugello, který má délku 5,2 kilometru a leží v Toskánsku. Samozřejmě Itálie má další okruhy splňující kritéria pro účast seriálu formule 1. Imola však není adekvátní alternativou, protože zde stále přetrvávají omezení shromažďování vlivem pandemie. Ferrari má ještě v rukávu Fiorano, které má také nejvyšší status FIA, ale je využíván pouze pro testování.

Ferrari ještě hraje do karet, že GP Singapuru, která měla po Monze následovat se nejspíše neuskuteční. Důvod? Promotéři řekli, že podmínkou je platný termín a plná účast diváků. Je tedy téměř nepravděpodobné, že se v letošním ročníku budou monoposty formule 1 v ulicích Singapuru prohánět a spíše uvidíme jejich premiéru na Mugellu.

                                                                                                                                       autor: www.gpf1.cz