George Russell se stal šampionem virtuálních závodů F1 esports

2020. 06. 15. 13:12    
Čas čtení: 2 minuta
F1

15.6. 2020 – Od března jste mohli na Sport1 a Sport2 sledovat vyrovnané souboje na virtuální trati mezi piloty formule 1. Nejlépe si vedl pilot Williamsu.

Před startem oficiální sezony formule 1 5. července jsme měli možnost několik měsíců sledovat počínání závodníků u počítačů. Formule 1 si v rámci F1 esports připravila závody v Bahrajnu, Austrálii, Číně, Brazílii, Španělsku, Monaku, Ázerbájdžánu a Kanadě.

Z vítězství se v posledních čtyřech závodech radoval George Russell, který i oslavil neoficiální virtuální titul mistra světa. Bahrajn ovládl Guanyu Zhou, Austrálii a Čínu Charles Leclerc, závod v Brazílii Alex Albon. Brazílie se jela jako náhrada za okruh Zandvoort, který není ve hře F1 2019. Vítěz z Brazílie skončil tentokrát druhý, což mu pomohlo k tomu, že je i druhý celkově. Charles Leclerc kvůli účasti ve virtuálním 24H Le Mans tentokrát nestartoval.

Virtuální šampionát také přivítal několik zajímavých sestav. Petter Solberg startoval u Renaultu, Vitantonio Liuzzi se po letech vrátil k Alpha Tauri a u McLarenu jsme viděli mladšího z bratrů Hamiltonových.

V závodě profesionálních sim racerů se radoval z vítězství teprve při svém druhém závodě v F1 esports pilot Williamsu Shanaka Clay, který startoval po jednokolové kvalifikaci z pole position.

                                                                                                                                                                                                                                                              autor: www.gpf1.cz