Bruno Lage nabídl rezignaci, Benfica chce Pochettina

2020. 07. 01. 07:41    
Čas čtení: < 1 minuta

1. 7. 2020 – Zajímavou zápletku si pro konec aktuální sezóny připravil portugalský fotbal. Trenér Benficy Bruno Lage, jehož pozice byla ještě pár měsíců zpátky nedotknutelná, nabídnul po prohře s Marítimem ještě na stadionu ve Funchalu rezignaci a vypadá to, že klub ji přijme.

Benfica ve 28. kole prohrála na Estádio da Luz se Santa Clarou 3:4, v posledním kole potom 0:2 s Marítímem a momentálně na Porto v boji o titul ztrácí 6 bodů. To by samo o sobě nemuselo být neřešitelné. Alespoň teoreticky.

Ovšem Benfica ztratila formu už v podstatě na začátku roku a s každým dalším kolem byla situace více a více patrná. Na změně atmosféry se podepsaly letní odchody a příchody. Především přestup Joãa Félixe a ukončení kariéry Brazilce Jonase sehrály klíčovou roli.

Nečekaně nevýrazná forma některých posil včetně Chiquinha pak výsledkovou nevyrovnanost dokonala. Z výrazného náskoku je nyní nepříjemná ztráta.

V tuto chvíli je vše ve fázi jednání, ale vypadá to, že ke změně opravdu dojde.  Na internetu se okamžitě objevily informace, že Benfica má zájem přivést bývalého kouče Tottenhamu Hotspur, Mauricia Pochettina, který londýnský klub dovedl do historicky prvního finále Ligy mistrů.

Argentinský kouč je od londýnského angažmá bez klubu. V Tottenhamu ho už minulý rok nahradil Portugalec José Mourinho.

redakce/mim/