Nainggolana už nechtějí ani v AS Řím, přesun do Interu je na spadnutí

 avatar 2018. 06. 17. 11:22    
Čas čtení: < 1 minuta

17. 6. 2018 – Po té, co Belgičan RadjaNainggolan musel akceptovat fakt, že si nezahraje ani na dalším mistrovství světa a na truc ukončil svou reprezentační kariéru, bojuje s dalším překvapivým hnutím osudu. Římský klub o záložníka ztratil zájem a podmínky přestupu do Interu už jsou podle všeho dohodnuty.

Přitom krátce po mediální přestřelce s reprezentačním koučem Belgie, Robertem Martínezem, Nainggolan prohlásil, že AS pro něj nyní bude prioritou číslo jedna a těší se, že si s ním znovu zahraje v Lize mistrů. Klub z hlavního města má ovšem podle všeho v plánu kádr výrazně omlazovat a 30letý fotbalista s přezdívkou „ninja“ se do nového projektu jednoduše nehodí.

Inter by pro něj na druhou stranu mohl být v nepříjemném období solidním útočištěm. Milánský celek totiž momentálně vede bývalý kouč AS, Luciano Spalletti, který tak Nainggolana velmi dobře zná a pravidelně na něj spoléhal v základní sestavě. S ohledem na soutěže navíc fotbalista tratný také nebude. Inter skončil v uplynulé sezóně na 4. místě, jen pět bodů za AS Řím a Ligu mistrů si dokázal vyválčit také.

Podle dostupných informací by mělo do pokladny AS putovat 29 milionů eur a také vlastnická práva na takřka 19letého ofenzivního záložníka Nicola Zaniola. Pokud by ale ani v InteruNainggolan nezískal pevnou půdu pod nohama, mohla by se jeho kariéra ubírat nepříjemným směrem. Ve 30 letech by to při jeho schopnostech a touze po pevném dlouhodobém angažmá byla velká škoda.