Slavia a Jablonec jdou znovu do boje! Jaké jsou jejich šance na postup v Konferenční lize UEFA?

2021. 11. 24. 11:27    
Čas čtení: < 1 minuta

24. 11. 2021 – Pražskou Slavii a Jablonec už zítra čekají klíčové bitvy v Evropské konferenční lize UEFA a aktuální vyhlídky na postup do vyřažovací fáze rozhodně nejsou špatné. V případě pozitivních výsledků v ostatních zápasech se mohou radovat už zítra!

Slavia je ve své skupině na druhém místě a pokud chce ještě pomýšlet na postup z první příčky, musí zítra v Edenu Feyenoord porazit. Případná výhra v kombinaci s remízou mezi Maccabi Haifa a Unionem Berlín dá navíc pražskému klubu jistotu druhého místa a postupu do další fáze soutěže. Pokud by v Praze zvítězil Feyenoord, z první příčky už by ho žádný z týmů v tabulce skupiny E nemohl sesadit. Jako postupující ze druhého místa by potom Slavia před tradičním osmifinále musela odehrát vyřazovací dvojutkání navíc. A to proti jednomu z týmů, které sestoupí z Evropské ligy UEFA ze třetích míst ve svých skupinách. V případě, že by Slavia nebodovala naplno, rozhodovalo by se v prosincovém zápase proti Unionu Berlín.

Jablonec je na tom ve skupině D podobně. Pokud severočeský klub chce ještě pomýšlet na postup z prvního místa, musí zítra na stadionu Střelnice Alkmaar porazit. Pokud by se to podařilo a Randers prohráli s Kluží, získal by tým Petra Rady jistotu druhého místa a postupu do vyřazovacího dvojutkání proti týmu z Evropské ligy. V případě, že Jablonec nebude bodovat naplno, musí se výrazněji ohlížet na dánský Randers, který má momentálně jen o bod méně, a definitivně by se rozhodlo až v závěrečném hracím dni, kdy jablonecké fotbalisty čeká Kluž.

Ať už to zítra dopadne jakkoliv, čeká nás velké fotbalové drama. Obě utkání českých klubů v Evropské konferenční lize nabízíme v přímém přenosu včetně předzápasového studia se zajímavými hosty. Přejeme příjemnou zábavu a těšíme se na Vás!

redakce/mim/