Vítěz CHL se trápí s nováčkem. Sedmý zápas rozhodne

2022. 04. 12. 08:59    
Čas čtení: 2 minuta

12.4. 2022 – Švédská hokejová liga se dlouhodobě řadí mezi nejlepší na světě a letošní play-off je jasným důkazem, že naprosto po právu. Dravost, důraz, emoce a kvalita ve všech herních aspektech, a to jak týmových, tak individuálních. Tím vším disponuje zatím nejvyrovnanější série čtvrtfinále mezi loňským finalistou Rögle BK a týmem Oskarshamnu. O postupu se rozhodne v sedmém utkání, které je na programu dnes od 19:00 na Sport2. 

Hokejový tým z města Angelholm na jihozápadě Švédska zažívá skvělé roky. Po dlouhých sezonách v nižších patrech švédské hokejové hierarchie stoupá vzhůru a loňské neúspěšné finále, historicky nejlepší výsledek v SHL, bylo jen předzvěstí velkého úspěchu. Ten se dostavil 1. března tohoto roku, kdy tým okolo charismatického kanadského kouče Cama Abbotta porazil ve finále Ligy mistrů silnou Tapparu Tampere. Skvěle poskládaný tým i s českým reprezentačním obráncem Vojtěchem Mozíkem v sestavě zakončil základní část na prvním místě tabulky, kdy jako jediný účastník SHL dosáhl na magickou hranici sta bodů. Právem se zařadil mezi hlavní adepty na zisk slavné Le Matovy trofeje pro vítěze play-off.

Čtvrtfinále se mělo stát jednoznačnou záležitostí. Rögle, jakožto vítěz základní části, dostalo do cesty soupeře, který skončil až na 9. místě a čtvrtfinále si musel vybojovat v předkole. Jenže možná právě úspěch proti favorizovanému Leksandu pomohl týmu z města Oskarshamn na východním pobřeží Švédska dostat se do excelentní formy.

Hned v prvním utkání Oskarshamn s Tomášem a Hynkem Zohornovými dokázal jasného favorita porazit na jeho ledě a i v dalších zápasech předváděl skvělé výkony a srdnaté boje. Tak jako například ve čtvrtém utkání, kdy na svém ledě vyhrál těsně 1:0 a vyrovnal stav série. Ta je vyrovnaná i nyní. 3:3 na zápasy a již není kam uhnout. Dnes se na ledě Catena Areny v Angelholmu rozhodne o posledním semifinalistovi SHL v sezóně 2021/2022. Bude to špičkový boj. Startujeme 19:00 na Sport2.

                                                                                                                                                                                                                                                                        Ondřej Voršilka