Boj o Švédsko začíná. Startuje Finále SHL

2022. 04. 30. 09:16    
Čas čtení: 2 minuta

30.4. 2022 – Luleå je připravena na své první finále švédské ligy od roku 2013. V rámci své klubové historie se „Norrbotten“ probojovali mezi nejlepší dva týmy teprve počtvrté, přičemž zlatý lesk zakusili v roce 1996. Na druhé straně stojí Färjestad, který má ve své klubové pokladnici hned devět zlatých medailí a patří mezi nejúspěšnější týmy Švédska. Naposledy se tým z Karlstadu probojoval do finále v roce 2014, kdy padl ve čtyřech zápasech v řadě proti Skellefteå AIK. Luleå získala lepší umístění po základní části a disponuje tak výhodou startu v domácím prostředí.

Je velmi těžké určit favorita. Oba týmy na své cestě totiž dokázaly překonat velmi složité nástrahy. Ve čtvrtfinále Luleå vyřadila 4:1 na zápasy ambiciózní Orebro a stejným poměrem pak v semifinálové sérii předčila ikonickou Frolundu. Färjestad, který postoupil do čtvrtfinále až ze šestého místa po základní části vyřadil nejprve Skellefteå AIK a následně i vítěze základní části Rogle BK.

Co nás může těšit je fakt, že v týmech nalezneme české hráče a je tedy jasné, že letos Le Matova trofej bude mít minimálně jeden český podpis. V dresu týmu Luleå působí obránce Filip Pyrochta a útočník Radek Mužík, na druhé straně je jedním z klíčových mužů celého týmu zkušený brankář Dominik Furch.

Všechny zápasy finálové série můžete sledovat v přímých přenosech na stanicích Sport1 a Sport2.

Startujeme v sobotu 30.4. v 15:15 na Sport2

                                                                                                                                                           redakce/onv/