Hokejová Liga mistrů se chystá na svou osmou sezónu, na Sport1 a Sport2 budou od září k vidění v akci tři české a jeden slovenský klub

2022. 05. 22. 10:45    
Čas čtení: < 1 minuta

22. 5. 2022 – Včerejší los CHL ve finském Tampere rozhodl o definitivní podobě základních skupin nadcházejícího ročníku hokejové Ligy mistrů. 32 kvalifikovaných účastníků bylo rozděleno do osmi skupin po čtyřech týmech. Své soupeře tak už znají Mountfield HK, Sparta Praha i třinečtí Oceláři. Slovensko bude v soutěži reprezentovat Slovan Bratislava. Duely těchto i dalších týmů budou tradičně nabízet stanice Sport1 a Sport2.

Po dvouleté pauze se připravuje na účast v Lize mistrů vítěz základní části extraligy Mountfield HK, který se v roce 2020 probojoval až do finále, kde padl s Frölundou. Ta ho nyní čeká i v základní skupině nové sezóny. Dalšími dvěma soupeři jsou německý mistr Eisbären Berlín a nováček z Grenoblu, což dává českému týmu velmi solidní šance na postup.

Vysoké ambice má tradičně Sparta, finalista z roku 2017. Pražský klub čeká tentokrát ryze severská cesta. V základní skupině se potká s finalistou švédské ligy Luleou, finským debutantem na evropské scéně Jukuritem Mikkeli a také dánským klubem Aalborg Pirates. Při současném rozložení sil je Sparta považována za horkého favorita na postup ze skupiny.

Los přidělil soupeře také mistrovi extraligy. Třinec se už nyní může těšit na atraktivní klání se švédským klubem AIK Skellefteå, švýcarským Davosem amladým klubem se Severního Irska Belfast Giants. Podruhé se soutěže zúčastní Slovan Bratislava, jemuž se do cesty postaví finalista poslední sezóny CHL Tappara Tampere a k vidění budou také duely s loňským semifinalistou Red Bullem Mnichova nováčkem soutěže Rapperswil-Jona Lakers ze Švýcarska.

„CHL se vypracovala do formy vysoce kvalitních konfrontací a prestiže jak pro jednotlivé kluby, tak národní hokejove svazy. Je to reprezentace úrovně jednotlivých státu a soutěží. České týmy rozhodně patří k favoritům na vítězství,“ prohlásil Ondřej Voršilka, šéfkomentátor a hokejový expert sportovních stanic Sport1 a Sport2.

Program základních skupin ročníku 2022/2023 začíná na začátku září tohoto roku.

TZ/onv/mim/