Mountfield HK se opět hlásí do evropské služby

2022. 06. 01. 14:38    
Čas čtení: 2 minuta
CHL

1.6. 2022 – Tým z pod Bíle věže v posledních letech několikrát ukázal, že má na to splnit nejvyšší cíle. V uplynulé sezoně získal Pohár prezidenta ČSLH pro vítěze základní části extraligy a stejně tak výraznou stopu zanechal i v Lize mistrů v sezóně 2019/2020, kdy postoupil až do finále. Ale stejně, jako se nepodařilo navázat vítězstvím v play-off české nejvyšší soutěže, neklaplo ani vysněné finále CHL s Frölundou. Proč by to ale nemohlo vyjít v novém ročníku? 

Zmíněná sezona 19/20 byla pro MHK třetí v novodobém formátu CHL. A nezačala vůbec špatně. Zatímco v předchozích dvou ročnících Mountfield skončil daleko za branami postupu do play-off, na potřetí ve skupině H skončil na druhém postupovém místě za osudovou Frölundou pouze o jediný bod. V play-off pak Lvi dokázali vyřadit postupně Adler Manheim, švýcarského mistra z Zugu a nejúspěšnější klub historie švédské ligy Djurgarden. Samotné finále, které se poprvé v historii soutěže konalo v České republice rozhodly tři slepené góly v první třetině. Na zkušenou Frölundou už Mountfield nestačil a podlehl 1:3. Po Spartě, které rovněž s Indians padla ve finále v roce 2017, zažil tým MHK největší úspěch českého hokeje v CHL.

Pro aktuální sezonu předurčil los Mountfieldu do cesty opět Frölundu. Dalšími dvěma soupeři jsou německý mistr Eisbären Berlín a francouzský nováček z Grenoblu, což dává českému týmu velmi solidní šance na postup.

                                                                                                                                                                                                                                                                    redakce/onv/