Sparta se chystá na další pokus pokořit Evropu

2022. 06. 23. 06:59    
Čas čtení: 2 minuta
23.6. 2022 – HC Sparta Praha se chystá na svou pátou sezónu v novodobém formátu CHL a my v redakci věříme, že se opět dostane daleko. Ve všech čtyřech dosavadních sezónách se pražský tým probojoval do play-off a v roce 2017 si dokonce zahrál finále.
Hned v premiérovém ročníku byla Sparta jediným českým týmem, který postoupil do play-off. Stopka přišla ovšem již v prvním kole v souboji s Linköpingem. Ve druhém ročníku postoupila přes Zurrich do semifinále, kde pouze o gól prohrála s pozdějším finalistou Kärpätem. Zatím největší úspěch nastal v sezóně 2016-2017, kdy Sparta postupně vřadil Kärpät, HV71, Bern a Växjö. Ve strhujícím finále v Göteborgu český zástupce sahal po zlatu a zápas dotáhl do prodloužení. V něm ovšem uspěla domácí Frölunda. V minulém ročníku došla Sparta z českých týmů nejdál. Ve čtvrtfinále ovšem její cestu ukončil pozdější šampion Rögle.
V nové sezoně Sparta narazí ve skupině na finského nováčka Jukurit, dánský Aalborg a švédského vicemistra Luleå. Na jedno ze dvou postupových míst má Sparta naprosto reálnou šanci. Budeme držet palce v přenosech na Sport1 a Sport2
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       redakce/onv/