Filip Novák nejen o turecké lize

2022. 09. 03. 09:25    
Čas čtení: < 1 minuta

3. 9. 2022 – Filip Novák je turecké Süper Lig etablovanou fotbalovou postavou. O tom, jak vidí úvod sezóny nám odpověděl v krátkém rozhovoru.

Jak jste jako tým spokojeni s losem Evropské ligy?

Spokojeni asi jsme. Je to hratelná skupina (Rennes, AEK Larnaca, Dyn. Kyjev). Osobně jsem si přál někoho z Velké Británie, ale to se bohužel nepovedlo.

Jaké jsou ambice Fenerbahçe v Evropě?

Náš cíl byl dostat se do skupiny Ligy mistrů, to se bohužel nepodařilo.Tak aspoň, že hrajeme skupinu Evropské ligy, ze které chceme určitě postoupit.

Jaká panuje spokojenost v klubu s úvodem ligové sezóny?

Kdyby se vyhrál poslední ligový zápas, bylo by to samozřejmě lepší. Takhle jsme se lehce dostali pod tlak a teď bude důležité, jak zvládneme další domácí zápas s Kayserisporem (Sport1 vysílá dnes živě ve 20:45).

Fenerbahçe bylo na přestupovém trhu v létě hodně aktivní. Kterou posilu či stávajícího hráče vnímáte jako nepostradatelného pro tým?

To je těžké takhle říct, přišlo opravdu hodně nových hráčů. Nyní se dokonce podepsal další hráč, útočník Batshuayi. Ale kdybych měl vyzdvihnout jednoho hráče, tak je to Enner Valencia, který nás zásobuje góly a pracuje dobře pro tým. (Valencia ve čtyřech odehraných kolech nastřílel 6 gólů – pozn. red.).

autor rozhovoru: Mirek Dušek