Evropa je tady! Čeká Vás Manchester United i finalista Konferenční ligy

2022. 09. 07. 09:25    
Čas čtení: 2 minuta

7. 9. 2022 – Už zítra se po Lize mistrů rozjedou také další dvě prestižní evropské soutěže. Evropská i Konferenční liga v minulé sezóně fotbalovou kvalitou rozhodně nezklamaly a v aktuálním ročníku by tomu nemělo být jinak. Naše sportovní televize pro Vás vedle přímého přenosu z premiéry Slovácka na evropské scéně vybrala také další dva očekávané duely. Na Old Trafford proti sobě nastoupí Manchester United a Real Sociedad a římské Stadio Olimpico bude hostit bitvu mezi Laziem a Feyenoordem.

Manchester United po slabém 6. místě z minulé sezóny nenačal ani nový ročník Premier League zcela pozitivně. Vzývaný Erik ten Hag nicméně po úvodních peripetiích statečně posadil Cristiana Ronalda na lavičku a dokázal ustálit i ligové výsledky. Zítra ho ovšem čeká zkušenost zcela odlišná. Evropská liga hned z kraje skupinových bojů posílá United do cesty někdejší evropskou stálici, Real Sociedad. Tým ze San Sebastiánu, který vede už šestou sezónu v řadě Imanol Alguacil, končí v posledních letech pravidelně v horní polovině španělské ligy a na Old Trafford je připraven předvést další ze svých houževnatých výkonů, v nichž často i jeden gól stačí na výhru.

Cristiano Ronaldo tak možná bude mít dobrou příležitost, jak přesvědčit Erika ten Haga, že do základní sestavy i v současné době patří. United se naopak mohou pokusit splnit Ronaldův požadavek a vyválčit Ligu mistrů triumfem v Evropské lize. Skupina, kde je kromě Realu Sociedad také Sheriff Tiraspol a Omonia Nicosia, by rozhodně měla být postupová.

Pro Lazio je Evropská liga, potažmo Pohár UEFA, známým prostředím. Římský klub letos v soutěži rozjíždí už 20. sezónu a doufá, že minimálně zopakuje finálovou účast z ročníku 2002/2003, kdy se dostal až do finále. Feyenoord se stal velmi příjemným překvapením premiérové sezóny Konferenční ligy, v níž dokázal projít až do finále. Tam sice tvrdě narazil na Josého Mourinha a jeho římské gladiátory, nicméně druhou bitvu s italským hlavním městem už prohrát nehodlá a ve vyřazovacích bojích bude chtít mířit i tenotkrát vysoko. Zvláště když na vlastní kůži více než kterýkoliv jiný klub okusil, že kvalitativní rozdíl mezi Evropskou a Konferenční ligou je minimální. Skupina s dánským Midtjyllandem a rakouským Sturmem Graz bude před náročným jarem skvělým testem formy.

Oba duely nabízíme již zítra v přímém přenosu. Manchester United – Real Sociedad s výkopem ve 21:00 na Sport2 v rámci pokračujícího studia po zápase Slovácka s Partizanem Bělehrad. Lazio – Feyenoord ve 21:00 na Sport1.

Budeme se těšit na Vaší diváckou účast!

redakce/mim/