Český reprezentační brankář si zahraje Ligu mistrů

2022. 09. 18. 08:00    
Čas čtení: < 1 minuta

18.9. 2022 – Tomáš Mrkva je novou letní posilou německého THW Kiel se kterým si zahraje prestižní evropskou soutěž pod taktovkou českého trenéra Filipa Jíchy. Německý celek vstoupil do nového ročníku již v tomto týdnu domácím zápasem proti norskému Elverumu.

Třiatřicetiletý házenkář je v Německu etablovaným hráčem. K našim sousedům přišel už v roce 2010. Nejprve nastupoval v dresu ASV Hamm, později za Frisch Auf! Göppingen a HBW Balingen-Weilstetten. V roce 2019 přestoupil do Bergischer HC. Teď ho ale čeká výzva s velkým V. „Kiel je Kiel. Když člověk v házenkářském světě řekne tohle jméno, každý zpozorní. Člověk je pořád v záři reflektorů a já se na novou zkušenost ohromně těším. Na klubové úrovni to pro mě bude určitě vrchol,“ řekl karvinský odchovanec.

THW Kiel je spojen s úspěchy. V německé Bundeslize má 22 titulů a co se Ligy mistrů týče, tak tu opanoval v letech 2007, 2010, 2012 a 2020.

Ligu mistrů můžete sledovat i v letošní sezóně na Sport1 a Sport2 a proto je skvělé, že v ní máme dalšího českého hráče.

                                                                                                                                       autor: Mirek Dušek