Rozpačitý vstup DHK Baník Most do Ligy mistryň

2022. 09. 20. 19:50    
Čas čtení: < 1 minuta

Ilustrační fotografie

21. 9. 2022 – Po dvou odehraných zápasech mají hráčky Baníku na svém kontě ve skupině A 0 bodů a skóre 45:87. Po úvodním zápase, ve kterém nestačily na domácím stadiónu na německý SG BBM Bietigheim a prohrály o 23 branek, se bohužel hráčkám Baníku nepovedlo ani druhé utkání. V něm hrály na půdě dánského Odense Håndbold a odvezly si porážku 41:22.

Pravda je, že se v obou případech utkaly s kluby, které vyhrály v loňském ročníku své domácí soutěže. Na druhou stranu v Lize mistryň nenajdeme lehké soupeře a s něčím takovým se muselo v Baníku Most počítat. Třetí vystoupení v Lize mistryň čeká na hráčky českého týmu již tuto sobotu.

Na domácím stadiónu vyzvou slovinský RK Krim. A pokud si dělá Baník Most zálusk na nějaké body v této soutěži, tak by to mělo být v tomto utkání. Nicméně i ve slovinském týmu najdeme výtečné házenkářky. Tak například brankářka Bárbara Arenhartová, střední spojka Allison Pineauová či asi největší hvězda týmu a kapitánka zároveň Jovanka Radičevićová. Určitě nesmíme opomenout bývalou hráčku Baníku Most Sáru Kovářovou, která se tak vrací na známé místo.

Zápas budeme vysílat v přímém přenosu od 16:00 na Sport1 a tak společně s námi můžete držet českému týmu palce v boji o první body v prestižní soutěži.

autor: Mirek Dušek