Má Binotto nůž na krku?

2022. 09. 22. 20:52    
Čas čtení: 2 minuta
F1

22.9. 2022 – Šéf Scuderie Mattia Binotto je pod obrovským tlakem. Před závodem v Itálii se netradičně předseda značky John Elkann nechal slyšet, že Ferrari má co napravovat. Po této zprávě by mohl mít aktuální šéf stáje problémy. Myslí si to alespoň televizní expert Martin Brundle.

Ferrari zažilo skvělý vstup do sezony. Z prvních tří závodů vyhrálo dva a rychlostí i bodový náskok dával naději, že rok 2022 bude konečně rokem Ferrari. Opak je ale pravdou a po sérii vlastních chyb se Maranello de facto samo vyřadilo z boje o titul.

Monopost F1-75 není špatný, doteď je schopen Charles Leclerc bojovat o pole position, což by se mu s pomalým autem nepodařilo. Problém u Ferrari představují chybné strategie, chyby pilotů a také velká nespolehlivost.

Před domácím závodem v Itálii se atypicky předseda značky John Elkann nechal slyšet, že Binotto dovedl velký kus práce, když dokázal úroveň vozu dostat do bojů o vítězství. Elkann ale druhým dechem dodal, že jsou nutná další zlepšení.

Televizní expert F1 Martin Brundle se domnívá, že Binotto je ze strany vedení společnosti pod obrovským tlakem. Pokud Scuderie prohraje i boj o druhé místo s Mercedesem, Binottovi může na konci roku hrozit i konec na pozici šéfa týmu.

„Ve formuli 1 buď vytváříte tlak, nebo pod ním jste. Myslím, že Binotto je aktuálně ze strany vedení Ferrari pod obrovským tlakem. Není ve snadné pozici, když řídíte Ferrari, odpovědnost se pro vás znásobuje.

John Elkann v Itálii zveřejnil několik štiplavých poznámek a uvnitř stáje se rozhodně musí něco dít. Pamatujete si, kdy naposled kritizovali vlastníci Red Bullu Christiana Hornera? Nebo kdy investoři McLarenu zpochybňovali Zaka Browna?

Řekl bych, že pokud Ferrari bude na konci roku za Mercedesem v poháru konstruktéru, tak by Binotto mohl na pozici šéfa týmu skončit. Proto pro něj bude poslední část sezony opravdu hodně důležitá,“ domnívá se Brundle.

Ferrari potvrdilo, že do konce sezony ještě hodlá nasadit několik vylepšení ve snaze udržet si druhé místo před dotírajícím Mercedesem. Přitom by už dávalo větší smysl se v aktuální pozici Ferrari soustředit na rok 2023, takže Brundlův názor má logiku.

                                                                                                                                                                                                                                                       autor: www.gpf1.cz