Filip Novák opouští Süper Lig

2022. 09. 29. 07:24    
Čas čtení: < 1 minuta

29. 9. 2022 – Po více než čtyřech letech český reprezentant Filip Novák opouští tureckou ligu. Levý obránce přišel do Süper Lig v lednu 2018 za 1,9 miliónů eur, které za něj zaplatil Trabzonspor dánskému Midtjyllandu. Nyní však v Turecku s největší pravděpodobnsotí pokračovat nebude.

V Trabzonu hrál po celé své angažmá pravidelně. Za dvě a půl sezóny odehrál v klubu v turecké nejvyšší fotbalové soutěži 74 zápasů a vstřelil 15 branek. Což na obránce nebyla zdaleka špatná vizitka, navíc v sezóně 2019/20 vyhrál s Trabzonsporem Turecký pohár.

Po vypršení smlouvy se chtěl Filip Novák v kariéře posunout o stupínek výše a kývl na nabídku z Fenerbahçe. Tomu se upsal v srpnu 2020  jako volný hráč. Porce zápasů v Istanbulu už bohužel nebyla taková jako v Trabzonu. Za kompletní dvě sezóny si v dresu Fenerbahçe v Süper Lig připsal 38 zápasů a vstřelil 4 góly.

Na začátku sezóny 2022/23 dvaatřicetiletý rodák z Přerova už v podstatě nefiguroval v plánech portugalského kouče Jorge Jesuse, který převzal Fenerbahce před startem nové sezóny s cílem udělat z klubu znovu mistrovský celek. Obě strany se tak domluvily na rozvázání kontraktu: „Děkujeme Filipu Novákovi za jeho služby a přejeme úspěch v další kariéře,“ uvedl istanbulský klub na twitteru.

Podle tureckých médií by měl osmadvacetinásobný český reprezentant zamířit do Spojených arabských emirátů, kde si ho vybral klub Al Džazíra.

redakce/mid/