Baník Most míří do Francie

2022. 10. 03. 08:20    
Čas čtení: < 1 minuta

3. 10. 2022 – Po třech odehraných zápasech v Lize mistryň mají Černí andělé na svém kontě 0 bodů. Svoji nelichotivou bilanci mohou vylepšit již o tomto víkendu, kdy budou hrát na půdě Brest Bretagne. Nicméně je nečeká nic jednoduchého.

Brest skončil v loňském ročníku Ligy mistryň ve čtvrtfinále, když nestačil na Győri ETO KC. V ročníku 2020/21 dokonce skončily hráčky Brestu těsně pod vrcholem, když ve finále podlehly suverénovi poslední doby Vipers Kristiansand.

Na druhou stranu je pravda, že v letošním ročníku nemá francouzský tým v Lize mistryň optimální formu. V úvodních dvou zápasech hráčky Brestu nebodovaly, když prohrály s Vipers Kristiansand a CSM Bukurešť. Ve třetím kole ovšem zabraly a dokázaly vyhrát v Maďarsku nad Ferencvárosi TC 21:20.

Pokud chce Most ve Francii uspět, musí zlepšit defenzivu. Ve třech zápasech hráčky Baníku inkasovaly 129 gólů, což je nejvíce z celé soutěže. V každém z odehraných zápasů dostaly minimálně 40 branek. Na koho si musí dát zejména pozor, je Đurđina Jaukovićová, která má skvělou formu. Šikovná levá spojka nasázela ve třech zápasech Ligy mistryň 25 branek a je v čele tabulky střelců.

Podaří se hráčkám českého týmu překvapit a obrat favorita o body? Zápas budeme vysílat v přímém přenosu v neděli 9. 10. 2022 od 16:00 na Sport1. Těšíme se na Vaší diváckou účast!

redakce/mid/