CHL je zpět, české týmy čekají povinnosti

2022. 10. 04. 10:13    
Čas čtení: 2 minuta

4.10. 2022 – Poslední zápasy ve skupině čekají na účastníky hokejové Ligy mistrů tento a příští týden, kdy se skupinová fáze definitivně uzavře. Z logiky věci tedy vyplývá, že k dispozici jsou poslední životadárné body na cestě do Play-off. Na Sport1 a Sport2 vás čekají přímé přenosy i záznamy ze všech klíčových duelů. Pohodlně se usaďte, začínáme. 

Nelehkou pozici má pražská Sparta, které na dnešní duel odcestovala do finského města Mikkeli. Karty jsou před závěrečnými dvěma zápasy rozdány jasně – Luleå má po čtyřech plných výhrách postup jistý. O zbývající postupové místo se utkají druhý Jukurit, sparťané a čtvrtý Aalborg. Vzhledem k šestibodovému zisku Mikkeli a třem bodům na kontě Sparty musí pražský celek na severu Evropy jakkoliv zvítězit, aby si zachoval naději na postup. Jakákoliv porážka i za cenu prodloužení znamená konec ve skupině. Do sparťanského dresu se ale vrací marodi Michael Krutil a Jan Buchtele. Přímý přenos utkání Jukurit – Sparta začíná dnes v 18:00 na Sport1.

V ještě složitější situaci se nachází úřadující extraligový šampion Třinec. Ten má před dvoj utkáním s Davosem ve skupině H pět bodů a nachází se na třetím místě. První je právě švýcarský soupeř s devíti body, na druhém místě je Skelleftea s body osmi. Teoretickou šanci Oceláři samozřejmě mají, nikoli však ve svých rukou. Zvýhodněná Skelleftea hraje poslední dva zápasy s outsiderem z Belfastu a její výraznější zaváhání je spíše utopické. Ale budeme věřit a držet palce. Přímý přenos utkání Davos – Třinec sledujte dnes od 19:45 na Sport2. 

Nejlépe je na tom finalista CHL z roku 2020 hradecký Mountfield. Ten se drží na druhém místě ve skupině G s devíti body a o postup si to rozdá ve dvou zápasech s německým mistrem z Berlína. Hradec má oproti Ledním medvědům tříbodový náskok, ale soupeř je náročný. Věříme, že hokejisté Mountfieldu zaberou a potřebné dva body k postupu získají již v prvním duelu. Souboj mezi Eisbarenem Berlín a Mountfieldem HK sledujte tuto středu 5.10. od 19:30 na Sport1. 

Bratislavský Slovan již bohužel postoupit nemůže, i tak budeme držet palce v utkání s Rapperswilem tuto středu od 19:45 na Sport2.

                                                                                                                                                                                                                                                                     redakce/onv/