Česká reprezentantka řádí v házenkářské Lize mistryň

2022. 12. 13. 21:05    
Čas čtení: < 1 minuta

14. 12. 2022 – Markéta Jeřábková je ústřední postavou Vipers Kristiansand v letošním ročníku Ligy mistryň. Norský mistr je vítěz posledních dvou ročníků nejprestižnější klubové soutěže na evropském kontinentu a tak i letos patří do role velkého favorita na celkové vítězství. 

Nejlepší střelkyní Kristiansandu v házenkářské LM je česká reprezentantka Markéta Jeřábková, která v 8 zápasech nasázela neuvěřitelných 56 gólů. Česká hráčka střelecky převyšuje své spoluhráčky velmi výrazně. Pro srovnání, druhou nejlepší střelkyní je Jamina Robertsová, která má o 22 branek méně. Jeřábkové aktuálně patří třetí příčka v tabulce nejlepších střelkyň celé soutěže. Více gólů dala pouze Cristina Georgiana Neaguová (57) a Henny Ella Reistadová (58).

Markéta Jeřábková hrála poprvé v Lize mistryň v loňském ročníku, který byl pro ni zároveň premiérový v dresu Kristiansandu. A česká levá spojka se věhlasné soutěže zdaleka nezalekla a dokázala vstřelit 74 gólů. Pokud si Jeřábková udrží dosavadní formu, tato meta bude zcela jistě překonána. Budeme držet palce.

autor: Mirek Dušek