Markéta Jeřábková po sezóně změní dres

2022. 12. 29. 11:47    
Čas čtení: < 1 minuta

29.12. 2022 – I přes to, že byla Jeřábková nejužitečnější hráčka posledního Final 4 Ligy mistryň a i letos táhne Kristiansand gólově kupředu, po sezoně změní působiště. A nebude se stěhovat moc daleko. Přesune o pár stovek kilometrů na jih. Hrát bude v dánském Ikastu.

Házenkářská veřejnost tento krok vnímá jako krok zpět, ale opora reprezentace to vidí jinak: „Ikast je určitě tým s velkými cíli, má za sebou velkou historii. Ačkoliv se veřejnosti může zdát, že to není správný krok, já to tak rozhodně nevidím. Pokud vycítím, že by změna pro mě mohla být pozitivní, jsem člověk, který po ní skočí.“

Ikast Håndbold je v posledních letech pravidelným účastníkem Evropské ligy, ale jeho ambice jsou vyšší. Rád by se opět vrátil do Ligy mistryň, kterou hrál naposledy v sezóně 2017/18. Nejlepšího úspěchu v nejprestižnější evropské soutěži dosáhl v roce 2003 a v roce 2014, kdy došel až do semifinále. Ikast aktuálně vévodí domácí Kvindeligaen lize a tak návrat do Ligy mistryň může přijít velmi rychle.

                                                                                                                                                                                                                                                                          redakce/mid/