Černí andělé jdou znovu do akce v házenkářské Lize mistryň!

2023. 01. 06. 17:57    
Čas čtení: 2 minuta

6.1. 2023 – Po vánoční pauze se o víkendu opět rozjede házenkářská Liga mistryň, která má na programu zápasy desátého kola skupinové fáze. Český zástupce Baník Most bude hrát v chomutovské Rocknet aréně proti aktuálně vedoucímu týmu A skupiny CSM Bukurešť. Na české půdě se tak představí jedna z nejlepších házenkářek světa a nejlepší levá spojka listopadového evropského šampionátu Cristina Neaguová.

Třítýdenní pauza měla dát mosteckému týmu prostor pro vyladění některých herních situací po listopadovém nástupu nové trenérské dvojice Jiří Hanus, Jiří Táncoš. Bohužel tento plán úplně nevyšel vzhledem k rozsáhlé marodce mezi mosteckými hráčkami. „V posledních dnech uplynulého roku jsme bojovali spíš s nemocemi, než abychom se připravovali na souboje se soupeři. Od zápasu v Michalovcích jsme se v podstatě nesešli a naše plány, co všechno chceme udělat mezi svátky, vyšly naprázdno. Až v tomto týdnu jsme rádi, že vůbec můžeme začít trénovat,“ popsal situaci trenér Černých andělů Jiří Tancoš. Situace je o to komplikovanější, že sobotním soupeřem Mostu bude rumunská CSM Bukurešť, která v dosavadní sezóně v devíti zápasech ztratila pouhé tři body.

Největší hrozbou pro domácí brankářky bude bezesporu Cristina Neaguová, která je s šedesáti šesti góly, společně s Katrin Klujbergovou z FTC, nejlepší střelkyní celé soutěže. Neaguová je zároveň třetí v historické tabulce střelkyň Champions League a chybí ji už pouze dvacet čtyři gólů k dosažení hranice tisíce branek v nejprestižnější evropské klubové soutěži. Druhou velkou hvězdou a oporou Bukurešti je urostlá pivotka Crina Elena Pinteaová, se kterou Neaguová dokáže výborně spolupracovat.

Čeká nás maximálně kvalitní tým a není náhoda, že je v čele naší skupiny Ligy mistryň. Bohužel nás tento zápas nezastihne v nejlepší situaci. Budou nám bohužel chybět tréninkové hodiny, které jsme chtěli dohnat v uplynulém týdnu. Naší snahou bude především hrát se soupeřem co nejdéle vyrovnaný zápas. Jak dlouho to bude, je v tuto chvíli otázka, ale za současné situace je pro nás nejdůležitější, abychom všechny nadcházející zápasy, a to nejen v Lize mistryň, odehráli co nejlépe a aby se nám nikdo nezranil,“ zhodnotil Jiří Tancoš.

Domácí tým bude opět spoléhat na svoji elitní střelkyni Charlotte Cholevovou, která je s padesáti čtyřmi góly sedmou nejlepší střelkyní probíhající sezóny. Velkou výzvou pak bude zlepšit defenzívu a snížit vysoký počet inkasovaných branek, vždyť pouze ve dvou z devíti zápasů se Most dostal pod čtyřicet inkasovaných gólů. První zápas v Bukurešti v polovině října skončil výhrou domácích 40:25.

Sobotní zápas v chomutovské Rocknet aréně má výhoz v 16:00, náš přenos na kanále Sport 2 začíná s patnáctiminutovým předstihem.

                                                                                                                                                                                                                                            Zdeněk Rom