Sergio Pérez je na vrcholu a vyhlíží boj o titul

2023. 01. 12. 20:34    
Čas čtení: 2 minuta
F1

13. 1. 2023 – Mexického závodníka čeká třetí sezona u Red Bullu. Vloni se Sergio Pérez zlepšil především v kvalifikacích a získal i svou premiérovou pole position, letos by ve svém zlepšování rád pokračoval a snad by se mohl objevit i v boji o mistrovský titul.

Statisticky byla sezona 2022 pro Sergia Péreze nejlepší v kariéře. Pilot Red Bullu vyhrál dva závody, získal první pole position a jedenáctkrát se postavil na stupně vítězů. Zároveň skončil Pérez v celkovém hodnocení poprvé v TOP 3.

Nicméně, vítěz loňského Monaka a Singapuru výrazně zaostal za svým týmovým kolegou a mistrem světa Maxem Verstappenem, který získal téměř o 150 bodů víc. V polovině sezony Pérez navíc ztratil formu a z ‚boje‘ o titul odpadl.

Pro rok 2023 má tak Pérez jasné cíle – chce si svou formu udržet a bojovat o titul. „Neustále pracuji na tom, abych byl lepší. Myslím, že my piloti jsme hladoví po nových výzvách a vždy budeme chtít mnohem víc.

Aktuálně jsem na svém vrcholu a tuto formu si chci udržet po celý rok. Vloni jsme s týmem také odstartovali dobře, ale v průběhu roku jsme začali trochu ztrácet. Samozřejmě bude záležet na tom, jaké auto budeme mít a jak se v něm budu cítit.

Pokud ale začneme šampionát na podobné úrovni jako jsme skončili ten poslední, myslím, že nás bude čekat skvělý rok,“ vyhlíží své letošní šance 32letý závodník. Pérez si je taktéž plně vědom, že sezona 2023 pro něj bude zásadní.

Pilot Red Bullu má s týmem platnou smlouvu také příští rok [2024], není ale tajemstvím, že pokud bude Pérez výrazně zaostávat, je možné kontrakt předčasně ukončit. Do týmu se navíc vrací Daniel Ricciardo, který by Mexičana mohl nahradit.

Samotný Pérez si z toho ale velkou hlavu nedělá a ví, co je třeba, aby si svou sedačku udržel. „Vloni jsem měl pár závodů, které mě nakonec z boje o titul vyřadily. Tomu je potřeba se letos vyhnout a musím neustále tvrdě pracovat.

Nemám strach z toho, že je Daniel [Ricciardo] zpět v Red Bullu. Proč bych měl mít? Pokud si udržím svou dobrou formu, a já jsem přesvědčen, že ano, není potřeba v týmu něco měnit,“ zamýšlí si historicky nejúspěšnější Mexičan ve formuli 1.

autor: gpf1.cz