Povídali jsme si s: Českým reprezentantem a hráčem norského Elverum Handball Šimonem Mizerou

2023. 01. 30. 09:35    
Čas čtení: 2 minuta

30.1. 2023 – Patří mezi nejvýraznější talenty české házené a v týmů Zubří cítili, že je třeba dát mu prostor v dalším rozvoji. Úctyhodné gesto jednoho z předních tuzemských klubů se vyplatilo a mladý brankář se vydal reprezentovat českou házenou do slavného Elverumu Handball. Seznamte se prosím, Šimon Mizera.

Šimone, jak si užíváte Vaše první zahraniční angažmá?

Hrozně moc si to užívám. Chvíli mi trvalo se adaptovat, ale i díky pomoci spoluhráčů a všech okolo klubu, ať už od vedení přes skalní fanoušky, to šlo nakonec velmi rychle.

Jak se Vám líbí město Elverum? Na co byste nás tam pozval?

Elverum není žádné velké město, počet obyvatel je kolem 20000, ale tím, že pocházím ze Zubří, mi to naprosto vyhovuje. Samozřejmě kromě házené, která má ve městě dlouhou tradici bych vás mohl pozvat do přírodního muzea, které leží vedle řeky Glommy, jenž protéká městem.

Jak trávíte chvíle, když zrovna máte od házené volno?

Těch dní není samozřejmě moc, ale když už se nějaký naskytne, tak většinu dne odpočívám doma, nebo občas, když zamnou, přijede přítelkyně, tak vyrazíme na nějaký menší výlet.

S kým z týmu si nejvíce rozumíte a jaká je obecně u vás parta?

Nejvíce si rozumím se Srbem Urošem Borzašem, Islanďanem Orrim Porkelssonem, a Emilem Imsgardem. Máme hodně mladý tým, i to je jeden z důvodů, proč jsme si skvěle sedli, a myslím, že to jde vidět i naším projevem na hřišti.

Elverumu se letos v Lize mistrů moc nedaří a na postup do osmifinále to nevypadá. Panuje ohledně toho v týmu nespokojenost?

V létě se proměnila polovina týmu a tím byl poznamenán i začátek sezóny, kdy jsme se neprezentovali tak, jak jsme chtěli. Ale postupně jsme se zlepšovali a málem se nám podařilo obrat o body i velké favority, kterých je v naší skupině spousta.

Po sezóně Elverum opustí Váš kolega v bráně Emil Kheri Imsgard. Má v plánu klub přivést náhradu, nebo se posunete do pozice jedničky?

Náhrada už je jasná, přichází Robin Paulsen Haug ze Skjernu. Pozice jedničky je spíše otázka na trenérský tým, ale já budu samozřejmě dělat vše pro to, abych chytal co nejvíce.

                                                                                                                                                                                                                             autor rozhovoru: Mirek Dušek foto: www.hczubri.cz