Boj o krále ze země hor a jezer. Startuje finále švýcarské ligy

2023. 04. 14. 14:22    
Čas čtení: 2 minuta
NL

14.4. 2023 – Sedmiměsíční maraton je u konce. Dlouhá a vyčerpávající základní část vyprodukovala dvanáct účastníků play-off, kteří se vydali na těžkou cestu pro titul. Před zlatou bránou nyní stojí dva týmy, které se ve finálové sérii střetnou o cenu pro nejlepší tým Švýcarska, Geneve-Servette a EHC Biel Bienne.

Ženeva je svým způsobem v lize unikátní, je silná, bohatá a ambiciózní, ale mistrovská trofej v její historii stále chybí. Koncepční plán s jasným cílem rozvíjejí v jezerním městě již nějaký čas a v roce 2021 se úspěch téměř dostavil. Po skvělých výkonech se Servette dostal do finále, ale narazil na obrovskou euforii Zugu vedeným českým kapitánem Janem Kovářem. V minulé velmi vyrovnané sezoně se Ženeva musela prokousávat předkolem, kde nakonec nevyhrála ani jeden zápas a sezóna skončila až nečekaně brzy. To bylo zklamání. Proto se v létě vedení rozhodlo pro výrazné posílení kádru. Pomohl exodus cizinců z KHL a do Ženevy se tak vydal například nejlepší útočník Ufy Teemu Hartikainen či úřadující švédský vicemistr Linus Omark. Tým se zaměřil na účelnost ve všech ohledech a základní část vyhrál s nejlepším útokem, skvělou obranou, nejúspěšnější přesilovkou a 101 body v kapse.

Proti se ovšem staví velmi silný rival. Tým EHC Biel-Bienne nepatří k nejslavnějším organizacím a jeho hráče nelze považovat za hvězdy světového formátu. Tým ovšem šlape živen správnou vnitřní chemií, pracovitostí a velkou chutí uspět. Biel zakončil základní část se ziskem 101, tedy stejně jako Ženeva. Kdo se stane hokejovým vládcem Švýcarska?

První utkání startuje již dnes ve 20:00 na Sport2

                                                                                                                                                                                                                                                                               redakce/onv/